Het maakt niet uit wat je wilt bereiken, je hebt altijd goede voeding nodig wanneer je naar de sportschool gaat. Voeding die je moet nemen moet horen bij je gezonde en actieve levensstijl.

Je hebt immers brandstof nodig om presentaties te kunnen leveren. Maar je hebt nog meer stoffen nodig, want je lichaam moet ook herstellen en spieren op kunnen bouwen. Vitaminen en mineralen zijn nodig bij intensieve cardio trainingen, dat moet niet vergeten worden! Dus de goede voeding is van belang bij het trainen en bij de prestaties. Maar wat heb je wel en niet nodig? Daar wordt nu verder op ingegaan zodat je voor jezelf een gezonde keuze kunt maken en goed en verantwoord kunt trainen.

Welke voeding is goed om te nemen voor de training?

Voordat je gaat trainen is het van belang dat je let op eiwitten en complexe koolhydraten. Deze stoffen dienen als de basis die je lichaam nodig heeft. Hierdoor kan je lichaam de nodige brandstof leveren voor energie gedurende het trainen. Als je in de ochtend gaat trainen moet je ook goed eten. Wanneer het niet uit de voeding gehaald wordt kan er ook worden gedacht aan het aanvullen van de voedingsstoffen die je nodig hebt. Je kunt een eiwit nemen dat traag wordt opgenomen en je kunt meer complexe koolhydraten nemen. Je kunt een eiwit shake nemen, daarin kan dan fruit of spirulina poeder worden gemixt. Bij de complexe koolhydraten is fruit en groenten goed voor je gaat trainen. Een volkoren cracker is een goed voorbeeld hiervan, met pindakaas. Voor het trainen dien je ook voldoende water te drinken.

Welke voeding is goed om te nemen na de training?

Nadat je getraind hebt is het belangrijk dat je het eerste uur na de training je reserves aan gaat vullen. Dit doe je omdat je lichaam dan de nodige bouwstoffen krijgt aangeboden om goed te kunnen herstellen. Dan kan een eiwit shake een goede optie zijn. Een eiwit dat je het beste kunt nemen is een eiwit dan snel wordt opgenomen. Hier kan dan glutamine aan worden toegevoegd zodat de spieren sneller herstellen en sterker worden gemaakt. Maar er zijn ook koolhydraten nodig, zodat je je energieniveau kunt laten herstellen. Het is goed voor de eiwitopname van je lichaam. Ook kan hiervoor fruit of groenten worden ingenomen.

Conclusie: Wat moet je voor en na je training nemen?

De juiste voedingsstoffen zijn van belang voor en na het trainen. Je moet voor jezelf kijken wat er bij jou past. Je dient wel de bloedsuikerspiegel in balans te houden, zonder dat er sprake is van teveel pieken en dalen. Je moet voeding met veel vet vermijden en ook een hoog suikergehalte dien je achterwege te laten. Zorg wel dat je voldoende eet en water drinkt voordat je gaat sporten. Geef het ook de tijd om te laten zakken zodat je niet met een volle maag gaat sporten.

Aanbevolen producten

Ontdek onze selectie van hoogwaardige voedingssupplementen, zorgvuldig gekozen om je krachttraining optimaal te ondersteunen. Elk supplement draagt bij aan jouw algehele welzijn, met essentiële voedingsstoffen die je helpen om je sportieve doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren.
Crazy Nutrition Tri-Protein
TRI-PROTEIN van Crazy Nutrition brengt een unieke combinatie van 4 krachtige eiwitten samen, ontworpen om in drie verschillende fasen te worden verteerd. Met 24 gram aan natuurlijke, niet-GMO-eiwitten, biedt deze allesomvattende formule je de meest complete eiwitondersteuning die je nodig hebt voor je training en herstel.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.