Gewichtheffen is niet alleen iets wat je in de sportschool doet. Je verlegt je grenzen op veel meer gebieden, ook in de keuken. Als gewichtheffer heb je goede voeding nodig om te groeien.

Wil jij meer spieren? Meer gewicht heffen? Betere resultaten? Neem de onderstaande voedingstips in acht.

1. Eet meer calorieën

Ga bulken. Wil je dat jouw spieren groeien? Energie is dan onmisbaar. Die energie haal je uit… jawel precies: calorieën!

Het komt erop neer dat je meer calorieën moet eten dan je verbrandt. Waarom? Zodat je spieren niet achter blijven, maar juist meegroeien.

Pas je dieet als gewichtheffer hierop aan.

2. Eiwitten, eiwitten, eiwitten

Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden in de wereld van krachttraining. Als gewichtheffer vraag je heel veel van je spieren, echt heel veel. Het is belangrijk dat je spieren groeien en niet verzwakken.

Eiwitten zijn je grootste vrienden.

Eet veel eiwitten door de juiste voeding te consumeren. Ondersteun je eiwit-inname door supplementen. Denk hierbij aan creatine.

3. Zorg voor veel gezonde voedingsstoffen

Als gewichtheffer heb je meer gezonde voedingsstoffen nodig dan iemand die niet aan krachttraining doet. Je verbrandt meer energie, je spieren hebben meer voeding nodig en je wilt groeien. Dat betekent dat je veel gezonde voedingsstoffen binnen moet krijgen.

Streef ernaar om alles wat jij naar binnen werkt, vol zit met gezonde voedingsstoffen. Ook je tussendoortjes!

4. Plan je maaltijden in

Heb je weinig tijd om uitgebreide maaltijden te maken? Maak dan tijd vrij om goede maaltijden te maken. Op een vrije avond kan je verschillende maaltijden maken, zodat als je tijd hebt om te eten, dat je dan ook goed eet.

Aanbevolen producten

Ontdek onze selectie van hoogwaardige voedingssupplementen, zorgvuldig gekozen om je krachttraining optimaal te ondersteunen. Elk supplement draagt bij aan jouw algehele welzijn, met essentiële voedingsstoffen die je helpen om je sportieve doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren.
BCAA Amino
BCAA’s, essentiële aminozuren die veel gebruikt worden door zowel kracht- als duursporters, bieden 8 gram BCAA in een 2:1:1 verhouding en 5 gram koolhydraten per dosering. Deze natuurlijke vegan BCAA’s zijn een uitstekende keuze voor, tijdens of na de training, ter ondersteuning van spierherstel en energietoevoer.
CN Mass Trainer
De MASS GAINER van Crazy Nutrition is een krachtige formule met 488 calorieën, 40 gram eiwit en 55 gram zuivere koolhydraten, ontworpen om snel spiermassa op te bouwen. Deze gebalanceerde mix stimuleert effectieve gains zonder de ongemakken van schommelende bloedsuikerspiegels, gasvorming of een opgeblazen gevoel.
Crazy Nutrition Tri-Protein
TRI-PROTEIN van Crazy Nutrition brengt een unieke combinatie van 4 krachtige eiwitten samen, ontworpen om in drie verschillende fasen te worden verteerd. Met 24 gram aan natuurlijke, niet-GMO-eiwitten, biedt deze allesomvattende formule je de meest complete eiwitondersteuning die je nodig hebt voor je training en herstel.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.