Vergeet de domme geruchten die jij hoort over gewichtstoename en een opgeblazen gevoel. Hier vind je de waarheid over hoe en waarom een vrouw creatine gebruikt.

Doordat er veel informatie verkeerd is opgepakt en verspreid is in de media, geloven vrouwen vandaag de dag nog steeds dat creatine een ‘mannen supplement’ is. Om het nog erger te maken, bedrijven die supplementen verkopen, zorgen dat er geen creatine wordt verkocht tussen de supplementen voor vrouwen. Hiermee wordt de genderkloof nog groter.

Creatine is één van de meest onderzochte supplementen. Onderzoek heeft aangetoond dat creatine de kracht verbeterd, de lean body mass verhoogt en de sportprestaties aanzienlijk verbeterd – onafhankelijk van het geslacht.

Er zijn drie grote fabels over waarom vrouwen geen creatine moeten gebruiken.

1. Creatine is bulken

Je hebt het vast wel eens gehoord dat het supplement creatine een eerste klas ticket met de trein is naar het worden van een regelrechte spierbonk Ja, je mag best een beetje veranderen in spiermassa wanneer je creatine gebruikt, maar je wordt echt geen hulk.

Spiermassa groei komt met name door het heffen van zware gewichten en van ontzettend veel eten. Praat met iemand die een bulk programma heeft gevolgd. Deze mensen zullen jou vertellen dat enorme spiermassagroei heel veel werk, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen vraagt. Creatine is niet het wondermiddel waarmee je van de ene op de andere dag er enorm gespierd uitziet.

Vrouwen hebben minder testosteron in het lichaam. Dat hormoon is verantwoordelijk voor de groei van spieren. Dat maakt het voor vrouwen lastig om spiermassagroei te faciliteren.

Dus, creatine bulkt niet. Waarom vrouwen creatine moeten gebruiken is omdat het de sportprestaties verbetert en sneller de doelen worden behaald.

2. Creatine geeft een opgeblazen gevoel

Er is een enorme afkeer van creatine onder vrouwen, omdat ze denken dat creatine ervoor zorgt dat je water vasthoudt. Dit geeft een opgeblazen gevoel en maakt dat het toiletbezoek op een dag met factor 2 verhoogt. Het is al erg genoeg dat vrouwen last hebben van een opgeblazen gevoel en krampen elke maand, dus waarom zou je dat nog erger maken met een supplement?

Geloof het of niet, uit onderzoek blijkt dat mannen met behulp van creatine meer vocht vasthouden en meer last hebben van gewichtstoename dan vrouwen. Vrouwen kunnen ook last hebben van de vochtvasthoudende werking van creatine, maar dit vermindert enorm na verloop van tijd.

Wanneer vrouwen creatine gebruiken en een normale dosis consumeren, is de verandering in het gewicht en de onaangename bijwerkingen verwaarloosbaar.

3. Het is niet veilig

Een andere veelgehoorde reden waarom vrouwen geen creatine moeten gebruiken, is omdat het als onveilig wordt beschouwd. Als jij dit gelooft dan moet je erop gewezen worden dat creatine op geen enkele wijze, vorm, of dosis een anabole steroïde is. Creatine is veiliger in gebruik voor vrouwen dan supplementen zoals CLA, carnitine en glutamine.

Sommige mensen geloven dat creatine nierschade of zelfs leverfalen kan veroorzaken. In de honderden onderzoeken die gedaan zijn naar de veiligheid van creatine, heeft niemand ooit aangetoond dat er risico’s voor de gezondheid zijn.

Naast dat creatine voor vrouwen veilig is, maakt iedereen ook zelf creatine aan. Hoogstwaarschijnlijk zit er in je dagelijkse menu ook creatine verwerkt, zonder dat je het weet. Denk hierbij aan vlees of vis.

Geloof het maar. Een goed gedoseerde creatine supplement is volkomen veilig voor vrouwen.

Waarom creatine voor vrouwen goed is

Creatine voor vrouwen is een goed idee. Waarom?

  • Het verbetert de intensieve sportprestaties. Creatine wordt gebruikt om de witte spiervezels in het lichaam te voorzien van directe energie. Hierdoor raken de spieren minder snel uitgeput.
  • Creatine verbetert de anaerobe capaciteit. Het spiervolume en verbetert.
  • Creatine verbetert spiercel voluminatie. Creatine blaast spiercellen op. Dit zorgt voor een meer gespierde verschijning.

Welke soorten creatine voor vrouwen zijn er?

Creatine monohydraat is de meest onderzochte creatinesoort en meest verkochte creatine op de markt. Hoewel er andere vormen van creatine zijn, zoals creatine ethylester, creatine HCL of nitraat, is er geen onderzoek waaruit blijkt dat een van deze vormen meer voordelen bezitten dan creatine monohydraat.

Aanbevolen producten

Ontdek onze selectie van hoogwaardige voedingssupplementen, zorgvuldig gekozen om je krachttraining optimaal te ondersteunen. Elk supplement draagt bij aan jouw algehele welzijn, met essentiële voedingsstoffen die je helpen om je sportieve doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren.
Ultimate CRN-5 Creatine
De geavanceerde CRN-5-creatineformule van Crazy Nutrition combineert vijf soorten creatine, waardoor je geniet van optimale spierhydratie, verbeterde prestaties en effectieve ondersteuning bij de opbouw, het herstel en de reparatie van spieren.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.