Zet de blender op afstand en verhoog het succes van jouw dieet.

Een post-workout eiwitten shake is de gouden standaard voor herstel en groei in de fitness wereld. Welke betere manier ken jij om je spieren op te bouwen en te herstellen dan met de snelwerkende wei-eiwitten en snel te verteren koolhydraten?

Nou, als jouw doel is om spieren op te bouwen, dan kan je niet verkeerd gaan met een shake. Is je doel om vet te verliezen, dan kan je absoluut wel verkeerd gaan met een shake. Stop met het maken van deze drie post-workout voeding fouten en optimaliseer jouw dieet, je spieren en je vetverlies.

Fout nummer 1: Je neemt een overdosis aan suiker

Er wordt veel verkondigd dat een post-workout veel suiker mag bevatten, omdat de snel verteerbare koolhydraten direct naar je spieren worden geleverd en worden verbruikt. Er is geen betere tijd voor deze snelle levering dan na een intensieve krachttraining. Je spieren zijn een spons en zuigen alle voedingswaarden op die ze maar binnen krijgen.

Dit betekent niet dat je vruchtensap of Nutella moet dumpen in jouw post-workout smoothie! Het consumeren van heel veel suiker na je training, neemt twee grote nadelen met zich mee.

Ten eerste gaan je calorieën peil snel omhoog. Voor je het weet haal je de 1000 calorieën. Dat alleen met Nutella, een banaan en wat eiwitten. Voor iemand die een dieet heeft van 1800 calorieën per dag … nou ja, je snapt het wel.

Ten tweede, suiker verzadigt niet. De snel te verteren suikers geven je geen lang verzadigd gevoel. Met veel suiker in je post-workout shake verspil je een groot percentage van je dagelijkse calorieën met lege calorieën en daarbij heb je ook weer eens snel honger. Een grote fout met je post-workout shake is dus suiker!

Fout nummer 2: De post-workout shake is de grootste maaltijd van de dag

Veel krachttrainers eten hun grootste maaltijd na een intensieve training. Een post-workout maaltijd is bijna altijd een shake. Dat houdt dus in dat de belangrijkste maaltijd van sporters regelrecht uit een blender komt.

Het resultaat is een zeer scheve verdeling van calorieën. Je kan de rest van de dag honger lijden. Het geeft je een vraatzuchtig gevoel en het maakt je vermoeid voor een groot deel van de dag.

De oplossing: Stop met denken dat je een Post-Workout Shake nodig hebt

Je hebt geen shake na je training nodig. Je kan nog steeds herstellen, winsten maken en sterker worden door te kiezen voor ongeblenderd voedsel in plaats van een snel te verteren vloeistof na je laatste training.

Plus, de keuze voor vast voedsel houdt de honger in toom en zorgt dat je nog uren vooruit komt, zonder een rammelende maag en een vermoeid gevoel. Vast voedsel verzadigd namelijk veel meer dan vloeistoffen. Dat komt omdat de handeling van het kauwen ‘verzadigings-signalen’ naar de hersenen stuurt.

Daarnaast kan je met vast voedsel een maaltijd maken met vezelrijke voedingsmiddelen die je spieren razendsnel herstellen. Vezels vertragen aanzienlijk de spijsvertering en geven je daarom voor uren een verzadigd gevoel. Als je haver en fruit in de blender smijt, zal het krachtige mes de vezelachtige structuur beschadigen.

Een bord met magere eiwitten, gezonde koolhydraten en voldoende groenten, biedt veel meer kans op herstel en groei. En drink uiteraard veel vocht. De hele dag een hongergevoel onderdrukken is niet fijn. Streef naar een meer gelijkmatige verdeling van calorieën, in plaats van alles bij je post-workout maaltijd.

Aanbevolen producten

Ontdek onze selectie van hoogwaardige voedingssupplementen, zorgvuldig gekozen om je krachttraining optimaal te ondersteunen. Elk supplement draagt bij aan jouw algehele welzijn, met essentiële voedingsstoffen die je helpen om je sportieve doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren.
Micellar Casein Perfection
Dé perfecte shake om voor het slapengaan te nemen, met 20 gram hoogwaardige micellaire caseïne eiwitten voor een gestage afgifte van langzaam verteerbare eiwitten gedurende de hele dag en nacht. Deze shake is rijk aan alle negen essentiële aminozuren, en is bovendien koolhydraatarm, suikerarm en laag in vet, waardoor het een ideale keuze is voor een gezonde levensstijl.
Crazy Nutrition Tri-Protein
TRI-PROTEIN van Crazy Nutrition brengt een unieke combinatie van 4 krachtige eiwitten samen, ontworpen om in drie verschillende fasen te worden verteerd. Met 24 gram aan natuurlijke, niet-GMO-eiwitten, biedt deze allesomvattende formule je de meest complete eiwitondersteuning die je nodig hebt voor je training en herstel.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.