Sportprestaties verbeteren met fruit? Krachttrainingen naar een nieuw niveau brengen? Hersteltijd inkorten? Deze drie fruitstukken helpen je dit te bereiken!

Het is jou vast ook verteld dat je elke dag fruit moet eten. Deze aanhoudende elke dag terugkomende zin spookt nog steeds rond in je hoofd. Je zou namelijk stoppen met groeien wanneer je niet goed fruit at. Hier zit een kern van waarheid in. Met fruit kun je je sportprestaties verbeteren en de hersteltijd inkorten tussen de krachttrainingen in! Het verhogen van de dagelijkse inname van fruit doet je weer als kind laten voelen, vol van energie met onbegrensde mogelijkheden. Start vandaag nog met het eten van fruit.

Hersteltijd inkorten met aardbeien

Aardbeien is typisch zomer fruit. Ze zijn op het goedkoopste en het lekkerst tijdens de vroege zomer. Aardbeien zitten boordevol vitamine C en rijk aan fenolen, die antioxidanten bevatten. Deze combinatie van stoffen dragen bij aan het verbeteren van de bloeddruk en ontdoet je van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn gevaarlijke atomen/moleculen die veel schade kunnen aanrichten.
Een dieet volgen met een hoge intensiteit aan nutriënten heeft als gevolg dat de hersteltijd inkort na krachttraining.

Dagelijkse dosis: aardbeien zijn op zichzelf ontzettend lekker, maar gaan ook goed in combinatie met havermout of yoghurt of in een smoothie. Overweeg om veel aardbeien in te slaan in de vriezer wanneer de prijzen laag liggen.

Sportprestaties verbeteren met watermeloen

Over watermeloen bestaat er veel discussie. De ene groep zegt dat watermeloen gezond is, omdat het barst van de nutriënten. Anderen denken dat het een overvloed aan suiker bezit. Beide stellingen zijn waar. Dit fruitstuk is het klassieke fruitstuk voor je nutriëntenschema. Al helemaal wanneer je een nieuwe krachtoefening gaat uitproberen.

Een van de meer populaire pre-workout ingrediënten is citrulline (of citrulline malaat). Door vooraf aan een training 6-8 gram citrulline in te nemen, zal je bloedstroming verhogen. Dit heeft een positieve invloed op de prestatie, spierpijn en spiervermoeidheid. Men denkt dat de krachttrainingen verbeteren door stikstofoxide productie in citrulline. Stikstofoxide leidt tot meer bloed naar de spieren en maakt het mogelijk om er meer herhalingen uit te pompen. Met watermeloen zullen de sportprestaties verbeteren!

Voornamelijk de schil van de watermeloen zit vol citrulline. Een stuk schil bevat zo’n 2,5 gram citrulline. De schil is eetbaar en zit vol met voedingsstoffen. Als je geen fan van watermeloen schil bent, kun je vlees tot aan de schil opeten. Zekerste weten dat je sportprestaties verbeteren!

Dagelijkse dosis: Geniet van vers blokjes watermeloen of vries ze in als ijsblokjes om ze op warme dagen aan je shake toe te voegen.

Krachttrainingen optimaliseren met kiwi

Dit harige bruine fruitstuk met een Kermit-kleurige verpakte krachtige inhoud barst van nutriënten. Kiwi’s zijn een uitstekende bron van vitamine K, verschillende vitamines B, ijzer en calcium. Misschien wel het meest indrukwekkende kenmerk van de kiwi is het vitamine-C-gehalte. Een kiwi bevat meer dan 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH).

Kiwi’s voorzien je pre-workout met een energiebom en zorgen voor een sneller herstel wanneer de nacht is gevallen en jij ligt te slapen. Uit onderzoek gepubliceerd in de Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition blijkt dat het consumeren van twee kiwi’s een uur voor het slapen gaan een betere nachtrust geeft. Deze herstellende werking van kiwi is gerelateerd aan het hoge niveau van serotonine, dat een gunstige invloed heeft op je slaapwelzijn. Een betere nachtrust zorgt voor sneller herstel na sporttrainingen en geeft je nieuwe energie om dag in dag uit te trainen.

Dagelijkse dosis: Lepel een kiwi leeg of doe een kiwi door de yoghurt. Kiwi gaat ook goed samen met een vers gemaakte salsa!

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.