Zwaar gewichtheffen, goed eten, voldoende slapen en af en toe een rustdag zijn belangrijke aspecten voor spiergroei. Maar zelfs het meest perfecte voedings- en workout programma kan ertoe leiden dat je geen progressie meer boekt. Slik daarom deze 4 supplementen voor spiergroei.

1. Proteïne poeder

Goede kwaliteit proteïne poeder moet eigenlijk bij iedere fitness goeroe in z’n dieet zitten. Naast dat proteïne poeder een belangrijke rol speelt in de enzym- en hormoonproductie, zijn eiwitten ook essentieel om je spieren vanaf het begin een boost te geven in de spiergroei. Proteïne poeder is met name populair vanwege het hoge leucine gehalte. Leucine is een belangrijk aminozuur dat eiwitsynthese tot stand brengt en de spierherstel stimuleert.

Uit onderzoek blijkt dat proteïne poeder bijdraagt aan de spiergroei en de spierkracht. Dus als je supplementen voor spiergroei wilt slikken, ga dan voor proteïne poeder. Slik zo’n 0,7 tot 1 gram per pond lichaamsgewicht proteïne poeder per dag. Door proteïne poeder shakes te drinken, kom je sneller in de buurt van je dagelijkse benodigde eiwitten.

Klik hier om proteïne poeder te kopen

2. Creatine Monohydraat

Creatine monohydraat is de Michael Jordan van alle supplementen voor spiergroei. Het is gewoon het beste supplement om jouw spiergroei en spierkracht te verhogen, en het kost je maar paar centen per dag.

Tijdens een intensieve oefening doet jouw lichaam met name een beroep op jouw voorraad aan ATP (adenosintrifosfaat) en PCr (phospohocreatine). Deze voorraden geven jouw energie. Alleen omdat je lichaam heel snel gebruik maakt van deze voorraden, kan je niet lang het maximale neerzetten. Daarom biedt creatine monohydraat uitkomst.

Creatine monohydraat hoef je maar 3 tot 5 gram per dag te consumeren. Uit onderzoek blijkt dat deze hoeveelheid al bijdraagt aan spiergroei en spierkracht. Meer creatine betekent dat je lichaam langer gebruik kan maken van je voorraden aan ATP en PCr. Dat vertaalt zich in meer reps per set, kortere rusttijden en een verhoging van je trainingsintensiteit in een korte tijd. Op kort termijn helpt creatine monohydraat om groter en sterker te worden. Op langer termijn wordt je spiergroei bevorderd.

Klik hier om creatine monohydraat te kopen

3. Betaine

Als creatine de Michael Jordan is, dan is betaine (AKA trimethylglycine) de Devin Booker onder de supplementen. Net zoals deze opkomende ster van Phoenix Suns is betaine ook al jarenlang verkrijgbaar, maar het krijgt nu pas wat meer aandacht.

Betaine laat een groeihormoon vrij en verhoogt de IGF-1, terwijl je lichaam tijdens een work-out allerlei katabolische hormonen vrijmaakt, zoals cortisol. Dit leidt tot spiergroei en snel spierherstel. Aangezien betaine veelal hetzelfde werkt als creatine monohydraat, vermoeden veel onderzoekers dat het ook op lang termijn de spiergroei stimuleert.

Klik hier om betaine te kopen

4. Citrulline Malaat

Citrulline malaat wordt weggeduwd door de meer populaire L-citrulline en arginine. Toch is dit een krachtige stikstofoxide-booster die meer aandacht verdient. Citrulline malaat verbetert de stikstofoxide-niveaus en de bloeddruk meer dan L-citrulline of arginine doen. Daarnaast stimuleert citrulline malaat de energietransport en vermindert het pijn tijdens een intensieve oefening. Bovendien hoef je citrulline malaat niet eens op te bouwen. Uit onderzoek blijkt dat één dosis citrulline malaat al bijdraagt aan meer reps, minder pijn en betere prestaties.

Klik hier om citrulline malaat te kopen

De juiste supplementen voor spiergroei kiezen

Voordat je een voorraad aan supplementen in slaat, moet je eerst goed naar een goed sluitend dieet kijken. Wanneer je aan jouw voedingsbehoeften voldoet, kan je verder gaan kijken voor supplementen voor spiergroei.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.