Wanneer je energy drank drinkt heb je vast wel eens gezien dat taurine een van de ingrediënten is. Taurine is een woord dat afgeleid is van het Grieks en het Latijn en het staat voor bull. Taurine is een aminozuur. Leer dit stofje beter kennen! Taurine voor krachttrainingen, is dat wat of niet?

De invloed van taurine op je gezondheid

Je lichaam maakt zelf dit aminozuur aan, maar je vind deze stof ook terug in veel natuurlijke bronnen. Denk aan vlees, vis en eieren. Ook is taurine terug gevonden in zee planten en zee algen.

Taurine is van invloed op je gezondheid en je welzijn. Het is een stof die goed is voor het hart, de zenuwen en de ogen. Taurine heeft eveneens een positieve invloed op de regelmaat en de sterkte van de hartspier die samenknijpt. Ook zorgt dit aminozuur voor een verbeterde bloeddruk. Daarnaast speelt taurine een rol in de galblaas. Het stofje zorgt ervoor dat de galzouten beter oplossen, waarmee het risico op galstenen verkleint.

Het aminozuur is ook geliefd onder krachttrainers, en dat is niet vreemd ook. Taurine zorgt ervoor dat de spieren sneller herstellen en je sneller gewicht verliest.

Kortom, je lichaam kan niet zonder taurine. Wanneer je vegetarisch bent, is het belangrijk om je tekort aan te vullen met taurine supplementen.

Taurine voor krachttrainingen: het resultaat

Uit onderzoek blijkt dat atleten meer vet verbranden wanneer ze taurine supplementen consumeren. Daarnaast schijnt het ook je reactievermogen, je humeur en je mentale focus aanzienlijk verbeteren. Ook je aerobische vaardigheden en je perceptie van vermoeidheid zullen naar een nieuw niveau gebracht worden. Dit heeft dus een positieve invloed op je sportprestaties.

Echter zijn de effecten van taurine met name zichtbaar bij duursporters en niet bij krachttrainers. Natuurlijk hoef je dit aminozuur niet af te schrijven, aangezien het stofje wel goed is voor de al gehele gezondheid. Je kan het gerust extra innemen via energiedranken (hoewel daar ook haken en ogen aan zitten) of supplementen.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.