Vlees uit je menu schrappen, terwijl je sport op zeer hoog niveau? Het klinkt bijna onmogelijk. Maar met grote beroemdheden zoals Adrian Foster en de voormalige president Bill Clinton die een veganistische levensstijl erop na hielden, komen er steeds meer gezondheidsbewuste individuen die een plantaardig dieet implementeren. Veel planteneters zijn actieve mensen. Dat is niet vreemd, want de plantaardige levensstijl geeft je veel energie. Zelfs passieve mensen die gaan planteneten beginnen vaak na verloop van tijd met sporten – ze willen iets doen met die energie!

Het heilzame antwoord

Onder veel krachtsporters rijst de vraag: is het mogelijk om spiermassa op te bouwen met een plantaardig dieet? Het antwoord is kort, maar krachtig. Ja, het is mogelijk om spiermassa op te bouwen met een plantaardig dieet. Veel sporters hebben al de overgang gemaakt en met veel succes! Deze grote voorbeelden tonen aan dat het mogelijk is om zonder vlees kracht en spiermassa op te bouwen. Echter, een plantaardig dieet geeft meer energie en snellere herstel dan veel andere diëten! Alleen het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe pak je een veganistisch dieet aan als topsporter? De doelstellingen veranderen niet, wanneer je naar een veganistische leefstijl gaat. Om spiermassa op te bouwen heb je extra calorieën en eiwitten nodig, maar dan van gezonde voedingsbronnen zoals fruit, groenten, granen, bonen en noten.

Eiwitten binnenkrijgen met een plantaardig dieet

Het verkrijgen van spiermassa middels een plantaardig dieet is eenvoudiger dan menig ander denkt. Veel bodybuilders vragen zich af hoe ze genoeg proteïnen binnen krijgen met een veganistisch dieet. Het antwoord is simpel: via voeding. Alle plantachtige voedingsmiddelen barsten van de proteïne. Door simpelweg genoeg calorieën binnen te krijgen, krijg je meteen genoeg proteïne binnen om een gezonde en actieve individu te blijven. Je hoeft je geen zorgen te maken met het mixen van proteïnen. Zolang je gevarieerd eet gedurende de dag krijg je genoeg aminozuren binnen.

Volg je een intensieve gewichtsheftraining dan is het verstandig om voeding te consumeren dat barst van proteïne. Natuurlijke voeding dat vol zit met proteïne zijn bonen, noten, zaden en granen. Deze natuurlijke voedingsmiddelen bevatten eveneens de meeste calorieën. Indien je jouw menu wil aanvullen met proteïne supplementen dan is dat uiteraard ook goed mogelijk. Er zijn genoeg natuurlijke proteïne supplementen die passen binnen het plantaardige dieet. Twee veel voorkomende merken van plantaardige proteïnepoeder zijn de Plant Fusion en SunWarrior.

Een goede vuistregel om genoeg eiwitten binnen te krijgen als topsporter is twee gram per kilogram lichaamsgewicht (klik hier om je eiwit-inname te berekenen). Het is een grote hoeveelheid, maar belangrijk om spiermassa te verkrijgen met intensieve krachttrainingen. Een bodybuilder heeft algauw zes maaltijden per nodig. Elke maaltijd bestaat vaak uit veertig gram eiwitten!

Vetten verkrijgen met een veganistische leefstijl

Vetrijke voedingsmiddelen binnen een plantaardig dieet zijn avocado’s, noten en zaden. Vet is essentieel voor veel functies in het lichaam. Het bereiken van 0,5 gram per pond van het lichaamsgewicht is het beste per dag.

Koolhydraten binnenkrijgen als planteneter

Koolhydraten behoren tot de belangrijkste brandstofbron voor een intensieve krachttraining. Het binnenkrijgen van genoeg koolhydraten via een plantaardig dieet doe je via het eten van havermout, bruine rijst, zoete aardappelen en fruit, evenals vruchten, groenten of granen. Wanneer je meer spiermassa wilt opbouwen met een plantaardig dieet, kun je meer gaan eten. Je hoeft je als bodybuilder of krachtsporter geen zorgen te maken over het teveel aan vet doordat je onbewerkte producten consumeert.

Het geheim van het plantaardige dieet is onthuld. Een veganistische leefstijl leidt tot sneller herstel. Snel herstel betekent meer trainingen en dit betekent meer progressie boeken!

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.