Proteïne via insecten, het wordt vandaag de dag steeds normaler. Het is niet gek als je een vies hoofd trekt bij het idee. Insecten eten is vrij onbekend, en onbekend maakt onbemind. Tijd om je kennis te laten maken met deze eiwitrijke beestjes!

Welke ontwikkelingen zijn er nu rondom proteïnepoeder?

Eiwitpoeder van zuivel wordt met de dag duurder en de prijs stijgt gigantisch. Caseïne en eiwitpoeders kost met de dag meer. Sinds 1990 is de prijs van eiwitten met wel 500 tot 600 procent toegenomen, en dat is erg veel.

Om de kosten te verlagen, gebruiken sommige eiwitbedrijven keratine van haar, veren, bont en wie weet wat nog meer… Nu mag je pas echt een vies hoofd trekken. Al deze poeders staan geregistreerd als eiwit, maar het betekent niet dat deze poeders de aminozuren bevatten die jij nodig hebt voor spiergroei.

Proteïne via insecten

Insecten hebben een vrije unieke smaak. Ieder beestje heeft weer net een andere smaak. De bite ervan wordt vaak vergeleken met chips. Het zijn koelbloedige beestjes die zeer goed voeding in eiwitten kunnen omzetten. Dit doen ze zonder CO2 uit te stoten.

Dierlijk eiwit van insecten is steeds meer nodig door de groeiende wereldbevolking. Insecten vormen een duurzame bron van dierlijke eiwitten. Naast eiwitten zitten insecten ook vol met belangrijke vetzuren, ijzer en vitamines. De voedingswaarde ervan is te vergelijken met rundvlees.

Een sprinkhaan is een zeer eiwitrijk insect. Per 100 gram levert een sprinkhaan 20,6 gram eiwitten op. Mager rundvlees van 100 gram levert 19,1 gram aan eiwitten op. Zo zie je dus dat insecten prima te eten zijn als vervanger van andere eiwitrijke vleessoorten.

Eiwitpoeder van insecten

Hoe ideaal zou het zijn als er insecten gebruikt worden voor de eiwitpoeders. Insecten zijn makkelijk om in grote producties te kweken. Er is weinig land nodig, weinig materieel en er is ook geen sprake van veel milieuvervuiling.

Het maakt niet uit waar de eiwitpoeders van gemaakt worden; krekels, kakkerlakken, mieren, wormen, et cetera. Proteïne via insecten in de vorm van poeder zou een hoop oplossen. Niet alleen voor het milieu en jouw portemonnee, maar ook voor jouw gezondheid. Proteïne via insecten is namelijk rijk aan aminozuren.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.