Wanneer we spreken over spiermassagroei, spierherstel en afvallen, dan komen daar altijd super gezonde producten bij om de hoek kijken. Vlees, eieren, havermout, bananen, kwark. Toch mist er vaak een element in dit lijstje, en dat is toch wel hetgeen waar je iedereen blij mee maakt: chocolade.

Hoe zou je het vinden om spiergroei te stimuleren en af te vallen met chocola? Klinkt goed toch?! Met chocolade afvallen en spiermassagroei stimuleren, is dat mogelijk?

Leer epicatechine kennen

De kracht van chocolade zit in epicatechine, een unieke flavonoïde in cacao. Dan moet je natuurlijk wel pure chocolade hebben, en geen chocolade die bomvol suikers en melkeiwitten zit. Flavonoïden behoren tot de bredere groep van phyto-chemicaliën, en juist chocolade zit vol met deze elementen.

Phyto-chemicaliën zijn natuurlijke delen en dienen als cholesterol verlagende middelen en ontstekingsremmers. Flavonoïden zijn antioxidanten en deze bestrijden de gevaarlijke en schadelijke stoffen in jouw lichaam. In feite voorkomen antioxidanten schade.

Dus, wil jij jezelf trakteren op een lekkere traktatie? Sla die pure chocolade dan maar in.

Epicatechine stimuleert de spiergroei

Wanneer je denkt aan chocolade, dan associeer je dat waarschijnlijk niet met spiergroei. Toch is pure chocolade een boost voor je spieren. Epicatechine gaat de strijd aan met myostatine in jouw lichaam. Dat stofje gaat de spiergroei tegen in je lichaam, en als bodybuilder wil je dat soort elementen in je lichaam bestrijden. Als jij je spiermassa wilt verhogen, dan is de bestrijding van myostatine een goed idee.

Epicatechine verlengt je leven

De heilige graal heb je niet meer nodig, want met cacao kom je ook al een heel eind. Epicatechine gaat het slechte cholesterol in je lichaam tegen (LDL) en heeft een ontstekingsremmend effect. Dit zorgt ervoor dat je gezondheid verbetert en je lichaam meer aan kan.

Pure chocolade is goed voor de verzadiging

Naast dat cacoa een boost geeft aan je lichaam, bestrijdt het ook je hongergevoel. Na een work-out merk je al snel dat je maag gaat protesteren. Te snel neigen we naar ongezonde snacks (en veel ook). Door pure chocolade te eten voorkom je deze ‘zonde’. Chocolade maakt een stof aan waardoor je minder snel honger hebt. Met chocolade afvallen is dus zeker mogelijk!

Met chocolade afvallen? Geef pure chocolade een kans. Ben je niet zo weg van de bittere, en misschien wat stroeve smaak van cacao? Start met een reep van 80%. Dan bereik je al hele goede resultaten!

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.