Veel mensen klagen dat ze vermoeid en lusteloos zijn. Het meest ‘logische’ wat men doet is meer cafeïne tot zich nemen of meer suiker voor meer energie. Maar is dit wel zo logisch? Wist je dat je door deze tips op te volgen meer energie krijgt op lange termijn en hiermee ook nog eens de kans op depressies, hart- en vaatziekten en diabetes verkleint? Waar kan je allemaal rekening mee houden om gemakkelijk meer energie te verkrijgen?

Meer ijzer uit plantaardige producten

Ongeveer 10% van de vrouwen heeft een ijzer tekort. De maandelijkse periode doet een flinke aanslag op je ijzer voorraad en doe je dan ook nog aan hardlopen dan heb je hier nog meer kans op. Ijzertekort kan leiden tot chronische vermoeidheid en een lager uithoudingsvermogen zowel op conditie als in spierkracht. De volgende producten bevatten veel ijzer om je voorraad weer op peil te brengen: groene bonen, spinazie, sesamzaad. Probeer deze producten te eten samen producten die veel vitamine C bevatten waardoor de ijzer opname nog eens verhoogd wordt.

Eet de juiste combinaties

Probeer geen producten weg te laten. Denk niet dat vetten of koolhydraten slecht zijn maar maak hier de juiste keuze in.

Fruit & groente + Volkoren producten+ mager eiwitten+ gezonde vetten

Dit is de ideale combinatie voor elke maaltijd om je energie level zoveel mogelijk op peil te houden.

Laat de cafeïne links liggen

Voor veel mensen een lastige, maar cafeïne is slechts een korte termijn oplossing. Je kan er snel een boost van krijgen maar je energie level daalt hierna weer net zo snel waardoor je je zelfs nog meer vermoeid kunt voelen dan ervoor.

Eet een goed ontbijt

Teveel mensen ontbijten nog slecht. Het ontbijt is de start van de dag en zet hiermee je spijsvertering ‘aan’. Het ontbijt is echt de belangrijkste maaltijd van de dag dus bespaar hier niet op. Voeg granen toe aan je yoghurt of maak een smoothie die zowel koolhydraten als eiwitten bevat waardoor je de dag vol energie start.

Eet ‘echt’ onbewerkt eten

Probeer zoveel mogelijk onbewerkt voedsel te eten. Laat dus alle pakjes en zakjes links liggen maar zoek naar de echte producten. In de supermarkt bereik je dit door in de buitenste paden te blijven en de middenpaden over te slaan. Bewerkt eten bevat vaak veel suiker wat weer een negatief effect heeft op je energie level

Eet meer superfruit

Varieer in fruit. Beperk jezelf niet alleen tot een banaan of een appel maar denk aan aardbeien, bessen of kiwi’s. Elk stukje fruit heeft zijn eigen voordelen en kwaliteiten en die wil je allemaal benutten. Meer variatie in fruit zorgt voor anti-oxidanten in je lichaam die giftige stoffen eerder uitschakelen waardoor je bijvoorbeeld ook rimpels en vermoeidheid tegen gaat.

Ontwijk energie slurpers

En dan bedoelen we niet mensen die teveel energie vragen maar suikers, verzadigde vetten, cafeïne en alcohol. Hoe minder je van deze producten neemt hoe beter je je voelt op de korte en lange termijn.

Kies de juiste energie repen

Hier gaan veel mensen de fout in. Dit is logisch want een energiereep wordt vaak als positief neergezet. Terwijl de meeste veel suikers en onnodige vetten bevatten. Beter is om de natuurlijke versies te kiezen van natuurvoeding merken of er zelf een paar te maken. Recepten hiervoor zijn in grote getale te vinden op internet.

Vet heb je ook nodig

Denk niet dat alle vetten slecht zijn en dat je deze moet weglaten uit je eetpatroon. Je hebt vet ook nodig voor meerdere processen in je lichaam waaronder het vervoer van anti-oxidanten. Deze laatste helpen weer mee in je energie huishouding. Kies hier echter wel zoveel mogelijk voor onverzadigde vetten zoals avocado’s, vette vis of lijnzaad.

Eet in het seizoen

Eet lokale producten en producten die in dat seizoen goed verkrijgbaar zijn. Producten zijn net geoogst en bevatten nog veel voedingsstoffen ten opzichte van producten die gekoeld uit een ander land zijn gekomen.

Kies bevroren producten

Bevroren fruit of groente heeft een slecht imago terwijl dit helemaal niet terecht is. Door het vriesproces worden de voedingsstoffen als het waren ‘gevangen’ waardoor ze bij gebruik bijna net zo vers zijn als dat ze net geoogst zijn.

Volg deze tips en je zal merken dat je energie binnen no-time verdubbeld!

Aanbevolen producten

Ontdek onze selectie van hoogwaardige voedingssupplementen, zorgvuldig gekozen om je krachttraining optimaal te ondersteunen. Elk supplement draagt bij aan jouw algehele welzijn, met essentiële voedingsstoffen die je helpen om je sportieve doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren.
PURE Caffeine 200mg
Met PURE Cafeïne Capsules geef je je lichaam een betrouwbare en extra cafeïne boost! Deze capsules zijn ideaal voor onderweg, gemakkelijk te consumeren, volledig vegan en bevatten 120 capsules per verpakking. Perfect voor momenten waarop je dat extra beetje energie en alertheid nodig hebt.
Taurine Pure
Ultra-pure Taurine, met maximale biologische beschikbaarheid, is een vrij vorm aminozuur zonder vulstoffen of toevoegingen. Deze poedervorm is puur, bevat 300 gram en is goed voor 150 doseringen. Taurine is een populair ingrediënt in energiedrankjes, bekend om zijn energiebevorderende eigenschappen.
Intensive Pre-Train
De INTENSIVE PRE-TRAIN-formule is een geavanceerde pre-workout, samengesteld met een unieke mix van 13 krachtige ingrediënten. Deze formule is speciaal ontworpen om atleten van elk niveau te voorzien van de nodige energie, focus en drive voor topprestaties, keer op keer.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.