Veel mensen klagen dat ze vermoeid en lusteloos zijn. Het meest ‘logische’ wat men doet is meer cafeïne of suiker tot zich te nemen voor meer energie. Maar is dit wel zo logisch? Wist je dat je door de tips hieronder op te volgen meer energie krijgt op lange termijn en hiermee ook nog eens de kans op depressies, hart- en vaatziekten en diabetes verkleint. Bestudeer de handige tips hieronder voor meer energie:

Meer ijzer uit plantaardige producten

Eet voldoende plantaardige producten met ijzer, een ijzertekort kan namelijk leiden tot chronische vermoeidheid en een lager uithoudingsvermogen zowel op conditie als in spierkracht. De volgende producten bevatten veel ijzer om je voorraad weer op peil te brengen: groene bonen, spinazie, sesamzaad.

Beperk de cafeïne inname

Cafeïne is slechts een korte termijn oplossing. Je kan er snel een boost van krijgen maar je energie level daalt hierna weer net zo snel waardoor je je zelfs nog meer vermoeid kunt voelen dan ervoor. Beperk dus de cafeïne inname tot de ochtend en pre-workout momenten.

Eet een goed ontbijt

Teveel sporters ontbijten nog steeds slecht. Het ontbijt is de start van de dag en brengt je spijsvertering opgang. Voeg granen toe aan je yoghurt of maak een smoothie die zowel koolhydraten als eiwitten bevat waardoor je de dag vol energie start.

Eet onbewerke voeding

Probeer zoveel mogelijk onbewerkte voeding te eten. Laat dus alle pakjes en zakjes links liggen, en consumeer onbewerkte voeding. In de supermarkt bereik je dit door in de buitenste paden te blijven en de middenpaden over te slaan. Bewerkt eten bevat vaak veel suiker wat weer een negatief effect heeft op je energie level.

Eet meer superfruit

Varieer in fruit. Beperk jezelf niet alleen tot een banaan of een appel maar denk aan aardbeien, bessen of kiwi’s. Elk stukje fruit heeft zijn eigen voordelen en kwaliteiten en die wil je allemaal benutten. Meer variatie in fruit zorgt voor anti-oxidanten in je lichaam die giftige stoffen eerder uitschakelen waardoor je bijvoorbeeld ook rimpels en vermoeidheid tegen gaat.

Ontwijk energie slurpers

Denk hierbij vooral aan suikers, verzadigde vetten, cafeïne en alcohol. Hoe minder je van deze producten neemt hoe beter je je voelt op de korte en lange termijn.

Kies de juiste energie repen

Hier gaan veel mensen de fout in. Dit is logisch want een energiereep wordt vaak als positief neergezet. Terwijl de meeste energierepen in de supermarkt veel suikers en onnodige vetten bevatten. Kies voor natuurlijke energierepen met de juiste macronutriënten. De juiste energierepen kun je kopen bij Body&Fit. Klik hier om energierepen te bestellen bij Body&Fit.

Gezonde vetten heb je ook nodig

Niet alle vetten zijn slecht voor je. Je hebt gezonde vetten nodig voor meerdere processen in je lichaam waaronder het vervoer van anti-oxidanten. Deze laatste helpen weer mee in je energie huishouding. Kies hier echter wel zoveel mogelijk voor onverzadigde vetten zoals avocado’s, vette vis of lijnzaad.

Eet in het seizoen

Eet lokale producten die in dat seizoen goed verkrijgbaar zijn. Producten zijn net geoogst en bevatten nog veel voedingsstoffen ten opzichte van producten die gekoeld uit een ander land zijn gekomen.

Kies bevroren producten

Bevroren fruit of groente heeft onterecht een slecht imago. Door het vriesproces worden de voedingsstoffen als het waren ‘gevangen’ waardoor ze bij gebruik bijna net zo vers zijn als dat ze net geoogst zijn.

Volg de bovenstaande tips voor meer energie door de juiste voeding!

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.