Macronutriënten inname berekenen

pic-macronutrienten-inname-berekenen

Het lichaam heeft macronutriënten nodig om te zorgen dat het trainen effect heeft. Nutriënten zijn voedingsstoffen die onmisbaar voor gezonde lichaamsfuncties. Zo ook de macronutriënten. Macronutriënten fungeren als levenselixer. Deze macronutriënten zijn de voedingsstoffen voor je lichaam, geven een boost aan je krachttrainingen en bouwen spiermassa op. Er zijn drie belangrijke macronutriënten die het lichaam dagelijks nodig heeft. Dit zijn koolhydraten, eiwitten en vetten.

Wil je meer spiermassa kweken? Dan is het van groot belang dat je weet hoeveel behoefte je lichaam aan macronutriënten inname heeft. Daarnaast is het belangrijk om kennis te hebben over hoeveel macronutriënten je binnen moet krijgen en wanneer je welk type het beste kan nuttigen. Om spiermassa te kweken moet je een positieve balans hebben. Bij een positieve energiebalans heb je meer energie dan dat je verbruikt. Hierdoor kom je aan in een bepaald gewicht. Als je deze positieve balans combineert met een juist voedingspatroon en een krachtschema dan kun je in plaats van gewicht aankomen wél spieren kweken.

Causaal verband: macronutriënten en krachttrainingen

Wanneer je sport vinden er hormonale processen in je lichaam plaats. Belangrijk is dat je weet op welke momenten je lichaam behoefte heeft aan testosteron, een groeihormoon of insuline. De mate waarin jij succes behaald met de krachttrainingen is volledig afhankelijk van de hoeveelheid testosteron, groeihormoon, insuline die het lichaam aanmaakt. De hoeveelheid testosteron, groeihormoon en insuline is weer volledig afhankelijk van de timing, kwaliteit en ratio van je macronutriënten inname. Op deze manier heeft de macronutriënten inname invloed op je sportresultaten.

Macronutriënten inname berekenen

Leeftijd

Geslacht

Lengte

Gewicht

Doel

Activiteit

Wat heb ik nodig om mijn dagelijkse macronutriënten inname te bereiken?

Hieronder laten wij je enkele producten zien die of een absolute vereiste óf heel gunstig zijn voor iedereen die begint met trainen. Deze producten kun je vrijwel direct bestellen via de link vermeld onder ieder product. Zo kan je snel aan de slag!

 1. koop-whey

  Whey Protein

  Wei-proteïnen staat bekend als het #1 voedingssupplement over de hele wereld. Het bevat een volledige hoeveelheid van alle essentiële aminozuren die men nodig heeft. Het is een ideale bron van eiwitten, wat hoog nodig is voor iedere krachttrainer.
  Klik hier om whey perfection te bestellen of Klik hier voor een review

 2. pic-eiwitrepen

  Whey Protein Repen

  Deze eiwit repen van Body&Fit shop zijn één van de beste repen, met de juiste ingredienten en een heerlijke smaak. Deze repen bevatten alleen de allerbeste eiwitten, Whey Isolaat en Milk Protein. Perfect voor krachttraining en bodybuilding.
  Klik hier om eiwit repen te bestellen.

2 reacties op “Macronutriënten inname berekenen”

 1. Hoi,

  Ik ben Chris, 34 jaar en kom uit Eanske. Ik ben 62 kilo en ik heb wat ondergewicht ivm snelle stofwisseling. Aankomen vind ik moeilijk. Ik wil serious mass gebruiken of een andere whey shake bijvoorbeeld. Helpen whay shakes ook, en wat kan ik het beste doen om gestaag gewicht aan te komen? Ik heb al ontdekt dat ik wel iets aankom van volkoren spaghetti/pasta’s/pizza’s. Ook de chinese kruidenwinkel kan mij helpen maar die thee is heel vies. Destijds 10 kilo aangekomen. En: weedu nog een goede oefening voor me waarbij ik mijn onderrug, billen, en benen kan trainen? Bulgarian squat vind ik wel fijn. Dankuwel voor eht lezen.

  Groet,

  Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *