Sta jij in de keuken voor een maaltijd die je pas over een week gaat consumeren? Of maak jij een maaltijd om deze direct daarna op te eten? De meeste mensen hebben voorkeur voor de laatste optie. Toch zijn er veel voordelen verbonden aan maaltijden van tevoren bereiden voor krachttrainers. Het kan namelijk je fitness resultaten gigantisch beïnvloeden!

Je bent volledig in controle

Maaltijden van tevoren bereiden betekent controle. Je hebt controle over wat je eet en hoeveel je eet. Als je net getraind hebt, dan bulk je van de honger. Het is dan niet vreemd ook als je dan maaltijden naar binnen werkt waar je u tegen zegt. Je neigt snel naar suiker en vooral naar veel eten.

Wanneer je een maaltijd van tevoren maakt voorkom je bulken. Het fijne is dat je exact kan uitrekenen hoeveel calorieën je maaltijd bevat. Dan weet je ook zeker of je wel of niet voldoende eet na je sportsessie.

Je kan beter plannen

Een maaltijd maken kost tijd. Je moet nadenken en beslissen over wat je wilt weten. Dan moet je het vervolgens ook nog bereiden. Als je warm wilt eten, dan ben je ook nog eens best wat wachttijd kwijt. Kortom, je loopt uit op de planning en eet op wisselende tijdstippen.

Als je maaltijden van tevoren maakt, kan je heel regelmatig je eetmomenten inplannen. Zo zorgt je voor regelmaat in je maaltijden. Dat is niet alleen goed voor je fitness doelstellingen, maar ook voor je darmflora en je algehele welzijn.

Je kiest voor gezond

Als je een maaltijd maakt, dan is dat overdag vaak toch in een haastige setting. Je moet naar je werk, door naar de sportschool of naar een sociale aangelegenheid. Natuurlijk kun je jouw tijd zo inplannen dat je voldoende tijd uitrekt voor een uitgebreide en goede maaltijd. In de praktijk blijkt dit vaak toch niet te lukken. Door tijdsgebrek neig je snel naar makkelijk eten, en vaak ook dus naar minder gezond. Als jij je fitness doelstellingen wilt behalen, dan is dit geen verstandige keuze.

Maak je maaltijden van tevoren. Door in rust maaltijden te bereiden, kies je sneller voor de gezonde opties.

Variatie in je maaltijden

Als je prept, dan moet je van tevoren in de supermarkt boodschappen doen. Voordat je de winkels instapt, is het fijner als je goed nadenkt over wat je wilt maken. Doordat je ruim van tevoren je maaltijden uitzet, kan je een gevarieerd menu vastzetten. Kies recepten uit met wisselende ingrediënten. Natuurlijk is het wel zo fijn als je wat overeenkomst in de recepten hebt. Dan kun je bijvoorbeeld kip groot inkopen en in twee of drie verschillende maaltijden gebruiken. Dat scheelt tijd, maar vooral ook geld.

Waar je op moet letten bij de voorbereiding

Maaltijden van tevoren bereiden vergt oefening. Het is niet zo vreemd als je in het begin wat moeite hebt om je nieuwe gezonde plannen op rails te zetten. Het is dan ook niet erg als je in het begin wat steken laat vallen. Je zal merken dat de week daarna veel beter gaat en daarna nóg beter! Om je zo goed mogelijk verder te helpen, volgen er nog diverse tips:

  • Bewaar je eten koud of bevroren
  • Let op of er een oven of magnetron is als je buiten de deur eet
  • Maak maaltijden die geschikt zijn voor na je trainingen
  • Bewaar vloeibaar eten, vlees en vast eten gescheiden in bakken

Aanbevolen producten

Ontdek onze selectie van hoogwaardige voedingssupplementen, zorgvuldig gekozen om je krachttraining optimaal te ondersteunen. Elk supplement draagt bij aan jouw algehele welzijn, met essentiële voedingsstoffen die je helpen om je sportieve doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren.
No data was found
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.