Wat als er nou eens zo’n makkelijk dieet bestond dat je niet eens de calorieën meer hoeft te tellen. Dat het dieet zo toegankelijk is dat je nooit meer een hongergevoel hebt en je niet heel de dag door slabladen en soortgelijk caloriearm voedsel naar binnen moet werken. Een dieet die je voortdurend kan verpesten, terwijl je de meest waanzinnige krachtprestaties opzij zet.

Om dit dieet te kennen moet je het dagelijkse menu van Vince Gironda kennen: het steak and eggs (vlees en eieren) dieet. Vince Gironda, welke krachttrainer kent hem niet? De ijzeren goeroe die Arnold en Larry Scott heeft getraind. De held die het mogelijk heeft gemaakt om het meest natuurlijke bodybuilding lichaam ooit te krijgen. De slimmerik met een IQ van 150. Ja, Vince Gironda is dé moderne Michelangelo, een soort supermens. Deze man is de vader van het vlees en eieren dieet. Hij heeft een body building lichaam zonder hulp van steroïden. Hij heeft zijn gespierde lichaam helemaal zelf opgebouwd. Uiteraard altijd samen met echte voeding en intensieve krachttrainingen.

Maar wat at Vince Gironda dan precies? Deed hij complexe buikspieroefeningen? Of verorberde hij elke dag een vette kip met bruine rijst, zodat hij geen gewicht verloor? Telde hij elke calorie? Nam hij op een bepaald tijdstip gedurende de dag een maaltijd?

Het antwoord is kort maar krachtig: Nee! Vince Gironda deed niets van dit alles. Vince was een afvallige. Hij gaf geen ene flikker om iets of iemand. Hij keek met zijn hoofd recht vooruit en ging door. Op deze manier heeft hij een van de meest waanzinnige diëten voor de man gecreëerd. Een dieet dat zo simpel is, dat iedereen het kan volgen. Hij bewees dat dit dieet maar al te effectief is!

Het geheim van het dieet van Vince Gironda

Het dieet lijkt erg op naar waar het al naar doet klinken… Je eet vlees en eieren. Het vlees kook je in boter of op welke manier jij je vlees dan ook wilt bereiden. Je kan ook de eieren eten zoals je wilt. Gekookt, gebakken, gepocheerd of iets anders? De keus is aan jou. Eet zelfs het vlees rauw als dat jouw ding is.

De dieetregels van Vince Gironda

  1. Dit dieet betekent geen zes maaltijden op een dag. Het dieet van Vince Gironda is gebaseerd op twee maaltijden per dag. Snacks zijn bullshit volgens Vince Gironda, net zoals ontbijt, lunch en diner.
    #maaltijdregel nummer 1: een halve pond vlees en 4-6 eieren met boter
    #maaltijdregel nummer 2: volg regel nummer 1
  2. Met het dieet van Vince Gironda hoef je geen calorieën te tellen. Elke dag in de keuken staan en pietje precies de boter afmeten is ook verleden tijd.
  3. De vijfde dag valt onder ‘cheat-day’, ook wel vals-speel dag. Dat klinkt alsof je mag afwijken van het dieet. Dat is ook zo! Die dag mag je eten wat je wilt en wanneer je maar wilt.

Dit is het dieet van Vince Gironda. Het is net zo simpel als effectief en je vet zal wegsmelten voor je het door hebt. Gegarandeerd!

Alleen wie wil dag in dag uit vlees en eieren eten? Elke man met wilskracht!

Is het dieet van Vince Gironda niet ongezond?

Allemaal leuk en aardig, maar zijn die hoeveelheden eieren en vlees die je naar binnen werkt niet ontzettend ongezond? Er zit veel vet in en het zorgt voor hoge cholesterolwaardes, toch?

Voor alle duidelijkheid: vet is niet ongezond. Daarnaast is cholesterol het belangrijkste nutriënt dat gebruikt wordt voor je hersenen en je hart. Misschien was Vince Gironda daardoor zo reuze slim. Vince volgde dit dieet zijn leven lang, heeft nooit gezondheidsproblemen gehad omtrent zijn hart en is ook nog eens relatief oud geworden.

Het dieet bevat veel vet, maar dat maakt niks uit. Dit dieet verbrandt namelijk ontzettend snel je vet weg. Dit komt doordat het dieet van Vince Gironda een ketogeen dieet is. Er komt dus geen ene koolhydraat in zijn dagelijkse menu voor. Het lichaam kan geen koolhydraten gebruiken als brandstof en daardoor wordt het lichaamsvet als sneeuw voor de zon verbrandt. Zo simpel kan het zijn.

Alleen koolhydraten zijn toch nodig voor gezond testosteron? Ja, daar zijn koolhydraten zeker voor nodig. Alleen het ‘steaks and eggs’ dieet van Vince Gironda is bedoeld om lichaamsvet te verbranden en niet om het testosteron gehalte van de man nieuwe hoogtes te laten bereiken.

Ga je niet dood zonder het eten van groenten? Nee, dat ga je niet. Integendeel, op de cheat-day heb je 24 uur de tijd om je vol te proppen met groenten. Daarnaast zitten vlees en eieren vol aan natuurlijke vitamines en mineralen. Het dieet wat mensen normaal gesproken volgen bevat vaak vele malen minder vitaminen, mineralen en bouwstenen dan het ‘steaks and eggs’ dieet van Vince Gironda.

De conclusie over het dieet van Vince Gironda

Het ‘steaks and eggs’ dieet van Vince Gironda werkt echt! Het is een krachtig dieet en Vince was het levende bewijs. Vince Gironda maakt duidelijk dat er geen pure noodzaak verbonden zit aan alle new-age en wetenschappelijke voeding theorieën die vandaag de dag ons om de oren slaan. Het ‘steaks and eggs’ toont aan dat het dieet werkt en dat is het. Eenvoud ten top, geen onzin en moeilijkheden.

Aanbevolen producten

Ontdek onze selectie van hoogwaardige voedingssupplementen, zorgvuldig gekozen om je krachttraining optimaal te ondersteunen. Elk supplement draagt bij aan jouw algehele welzijn, met essentiële voedingsstoffen die je helpen om je sportieve doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren.
Crazy Nutrition Tri-Protein
TRI-PROTEIN van Crazy Nutrition brengt een unieke combinatie van 4 krachtige eiwitten samen, ontworpen om in drie verschillende fasen te worden verteerd. Met 24 gram aan natuurlijke, niet-GMO-eiwitten, biedt deze allesomvattende formule je de meest complete eiwitondersteuning die je nodig hebt voor je training en herstel.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.