Train jij hard om meer spieren te krijgen? Je zal hoogstwaarschijnlijk ook weten dat je ook een gezond dieet nodig hebt om meer profijt te halen uit jouw krachttraining. In dit artikel leer jij waaruit een gebalanceerd en gezond dieet bestaat en kom je te weten wat het juiste dieet voor vrouwen is die aan krachttraining doen.

1. Eet eiwitten

Eet voldoende eiwitten. Deze tip is niet alleen specifiek bedoeld voor vrouwen. Eiwitten zijn essentieel voor iedere krachttrainer. Je hebt eiwitten nodig om je spieren te laten herstellen. Bovendien geven eiwitten een boost aan je spiergroei.

2. Zorg voor gezonde vetten

Als je als vrouw aan krachttraining doet, moet je de kracht van de vetten niet onderschatten. Zeker 20 procent tot 35 procent van je dagelijkse inname moet bestaan uit vetten. Daarbij moet je natuurlijk wel erop letten dat je gezonde vetten eet. Denk hierbij aan tonijn, avocado’s en noten.

3. Consumeer de juiste verhouding aan macro nutriënten

Iedere vrouw is verschillend. Er is geen gouden regel over de juiste verhouding aan macro nutriënten. Misschien heb jij een enorm snel metabolisme en heb je veel meer koolhydraten nodig. Gemiddeld genomen geldt de volgende verhouding aan macro nutriënten voor vrouwen:

  • 30 procent vet
  • 40 procent koolhydraten
  • 30 procent eiwitten

4. Houd rekening met je benodigde calorie-inname

Het perfecte voedingsplan bestaat niet. Iedere vrouw is verschillend. Daarom is het verstandig om stil te staan bij jouw lichaam.

Hoeveel verbrand je? Hoeveel eten heb jij nodig? Wat is de juiste balans voor jou?

Het is goed om antwoord te hebben op dit soort vragen. Dan kan je voor jezelf een goed voedingsplan samen stellen. Een plan dat enkel en alleen voor jou werkt!

Aanbevolen producten

Ontdek onze selectie van hoogwaardige voedingssupplementen, zorgvuldig gekozen om je krachttraining optimaal te ondersteunen. Elk supplement draagt bij aan jouw algehele welzijn, met essentiële voedingsstoffen die je helpen om je sportieve doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren.
Crazy Nutrition Tri-Protein
TRI-PROTEIN van Crazy Nutrition brengt een unieke combinatie van 4 krachtige eiwitten samen, ontworpen om in drie verschillende fasen te worden verteerd. Met 24 gram aan natuurlijke, niet-GMO-eiwitten, biedt deze allesomvattende formule je de meest complete eiwitondersteuning die je nodig hebt voor je training en herstel.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.