Gewicht verliezen gaat vaak gepaard met hongeraanvallen, slappe spieren en vermoeidheid. Maar weet je dat dat helemaal niet hoeft. Als je goed dieet ben je nog steeds verzadigd en voel je je juist sterker.

Dus? Ga voor voeding waarbij je je brein als het ware misleidt. Voeding waarbij je hersenen een signaal sturen die zeggen dat je vol zit. Vermijd voeding die rijk is aan calorieën, maar je na paar minuten nog hongeriger maken, zoals snoep.

Wil je gewicht verliezen? Doe dat dan als volgt!

Welke voedingsstoffen verzadigen wel en niet?

Er zijn onderzoekers al jaren bezig met het onderzoeken van de mate waarin bepaalde stoffen een vol gevoel geven. Het blijkt dat water, vezels en proteïne van invloed zijn op het gevoel van verzadiging.

Eten met veel water vult snel, doordat je maag snel vol zit met water. Alleen het probleem is dat je een uur later waanzinnige honger hebt. Daarom is proteïnerijk en calorierijk eten beter. Denk aan kip, vis, aardappels of rijst.

1. Pak die pure chocolade er maar bij

Gewicht verliezen draait niet alleen om salades eten en rijstwafels naar binnen werken. In tegendeel, je kan ook gewoon nog tussendoortjes eten. Die nog gezond zijn ook. Pure chocolade is daarvoor prima geschikt, omdat het zo’n 5 uur je een verzadigd gevoel geeft.

2. Creatief met eieren zijn

Omnomnom. Een gebakken eitje bij je avondeten. Een gekookt eitje bij je brood. Als je gewicht verliezen wilt, is een ei eten bij uitstek een goed idee. Een ei verzadigd enorm goed en voorkomt dat je veel tussendoortjes eet.

3. Burn it met Chili peper

Het klinkt je misschien wat vreemd in de oren, maar chili peper is een krachtig middel voor je metabolisme. Daarnaast zorgt het ervoor dat je minder snel honger hebt. Dus doe lekker peper door je koffie, door je avondeten en op je brood. Het heeft alleen maar voordelen!

4. Het meest geweldige ontbijt met havermout

Havermout is een ideale manier om lang verzadigd te zijn. Daarom is een bak havermout in de ochtend geliefd bij veel bodybuilders. Het zorgt ervoor dat je minder snel tussendoortjes eet en bij je lunch minder trek hebt. Daarnaast beschikt havermout ook over best wat proteïne. Extra winst!

5. Avocado gekte ook bij gewicht verliezen

Een avocado voelt vettig aan en dat is het ook. Toch is het een ideaal voedingsmiddel om verzadigd te raken. Doe het op je brood of door je salade. Je zal merken dat je sneller vol zit.

deel dit artikel via

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.