Een snack rond middernacht zou geen slecht idee zijn. Volgens een nieuw onderzoek naar het consumeren van proteïne voor het slapen leidt het tot een sneller spierherstel. In de ochtend burpees maken is dan misschien wel een makkie!

Het onderzoek: proteïne voor het slapen gaan

Zestien jonge mannen werden onderzocht naar de effecten van proteïne voor het slapen. Om 8:00 in de avond moesten ze intensief trainen voor iets minder dan een uur. Daarna volgde er meteen een maaltijd vol van proteïne en koolhydraten. Dertig minuten later, vlak voor het slapen gaan, dronken sommige participanten een drank met caseïne-eiwit. Deze eiwitten verteren we langzamer dan de meeste andere eiwitten. Wetenschappers ontdekten dat degene die cafeïne proteïne voor het slapen hadden geconsumeerd 22% meer proteïne synthese hadden ten opzichte van degene die geen proteïne voor het slapen op hadden. Het werd duidelijk dat proteïne voor het slapen resulteert in een sneller spierherstel.

Onderzoek met een addertje onder het gras

Dat het belangrijk is om je tank met proteïne aan te vullen na een zware intensieve training om spierafbraak te voorkomen was allang bekend. Het onderzoek naar proteïne voor het slapen gaan is niet helemaal valide. Het onderzoek was klein en er werden alleen mannen bij betrokken. Een tweede factor die de resultaten beïnvloedt is het feit dat het onderzoek kijkt naar het spierherstel na een intensieve training in de avond. Zo werd er gekeken in welke mate er de volgende dag minder proteïne snacks nodig zouden zijn.

Wat je moet doen

De afbraak van spieren overkomt iedereen die op leeftijd komt. Daarom is het belangrijk dat iedereen actief blijft en genoeg proteïne binnenkrijgt. Maar wees voorzichtig: teveel calorieën binnenkrijgen met welke voeding dan ook, leidt tot gewichtstoename.

Als je in de avond traint, sluit je dag dan af met een kleine eiwitdrank of een snack met noten of plakjes mager Deli vlees. Je spieren zullen je absoluut dankbaar zijn in de ochtend.

Aanbevolen producten

Ontdek onze selectie van hoogwaardige voedingssupplementen, zorgvuldig gekozen om je krachttraining optimaal te ondersteunen. Elk supplement draagt bij aan jouw algehele welzijn, met essentiële voedingsstoffen die je helpen om je sportieve doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren.
Micellar Casein Perfection
Dé perfecte shake om voor het slapengaan te nemen, met 20 gram hoogwaardige micellaire caseïne eiwitten voor een gestage afgifte van langzaam verteerbare eiwitten gedurende de hele dag en nacht. Deze shake is rijk aan alle negen essentiële aminozuren, en is bovendien koolhydraatarm, suikerarm en laag in vet, waardoor het een ideale keuze is voor een gezonde levensstijl.
NP Nachtrust & Stemming
Het merk Natuurlijk Presteren biedt een natuurlijk slaapmiddel met een kalmerende mix van 5-HTP, Valeriaan, Magnesium en vitaminen. Ontworpen om te helpen bij het ontspannen voor het slapen, bevordert dit supplement een diepe, rustgevende slaap en zorgt het ervoor dat je uitgerust wakker wordt.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.