Gezonde maaltijden voor jezelf klaarmaken valt nog niet altijd mee. Er zijn zelfs mensen die de keukenkastjes zo leeg mogelijk proberen te houden om te voorkomen dat zij alleen maar lekkere dingen voor zichzelf gaan maken. Toch heb je juist voor het maken van gezonde maaltijden ook zaken in de keuken nodig die je helpen om je maaltijden een stuk gezonder te maken. Wij hebben deze zaken voor je op een rijtje gezet, zodat jij precies weet wat jij niet mag missen in je keuken.

1. Een grill

De grill is onmisbaar voor het klaarmaken van vlees dat een stuk gezonder dan gemiddeld is. Door vlees te grillen heeft het namelijk niet alleen meer smaak, maar wordt ook het vet verminderd. Ideaal om dubbel van vlees te genieten op een veel gezondere manier. Overigens kun je zeker niet alleen gebruik maken van de grill voor je vlees, maar onder meer ook voor groenten en aardappelen.

2. Een blender

Verreweg de meeste diëten werken met shakes in meer of mindere mate. Waarom maak je de eiwitshakes niet zelf? Je kunt er dan nog een heel eigen smaak aan geven ook, zodat je er echt van kunt genieten. Hiervoor heb je een blender nodig. Je kunt naar eigen inzicht ingrediënten toevoegen, zoals bijvoorbeeld kwark, groene groenten of bevroren fruit. Heerlijk om van je eigen gezonde shakes te genieten! Er zijn overigens ook blenders die ook als keukenmachine te gebruiken zijn, waardoor je er nog meer voordeel uit kunt halen.

3. Een goede messenset

Wanneer je veel groenten, fruit, vlees en vis moet snijden om gezonde maaltijden op tafel te zetten, dan is het wel prettig wanneer je dit zonder moeite kunt doen. Botte messen zorgen voor veel irritatie en frustratie. Dit kan ervoor zorgen dat je er al snel geen zin meer in hebt. Zorg daarom voor een goede set messen in verschillende maten, inclusief een goede slijper, om het jezelf gemakkelijk te maken.

4. Een vleesvermalser

Lekker mals vlees is natuurlijk heerlijk. Niemand wil een half uur kauwen op een taai stuk vlees. Een vleesvermalser is ideaal om het vlees van tevoren al goed te maken, voordat je er specerijen en kruiden erop doet om het echt klaar te gaan maken. Je zal merken dat de smaak beter is en dat ook de structuur van het vlees aanzienlijk beter is. Echt vlees om van te genieten.

5. Een goede blikopener

Veel gezonde producten kun je ook in blik kopen. Denk aan fruit, aan tomatensaus, aan pompoenpuree en tonijn bijvoorbeeld. Niets is vervelender dan een blikopener die niet goed werkt. Als je er niet graag gebruik van maakt, dan kies je liever voor ongezondere producten die niet in blik komen. Zorg gewoon voor een goede blikopener en je kunt gewoon genieten van alle gezonde producten in blik.

6. Tupperware bakjes

Voor geen enkel bakje wordt een speciaal feestje georganiseerd, behalve voor het Tupperware bakje. De Tupperware party’s zijn al decennia lang bijzonder populair en deze mogen dan ook echt niet aan de keukenuitrusting ontbreken. Je kunt er de gesneden groenten in bewaren, maar je kunt er ook maaltijden in bewaren voor later. De bakjes zijn er in verschillende maten en zijn zeker heel bruikbaar om gezonde producten lekker vers te houden.

7. Meetinstrumenten

Gezonde maaltijden worden vaak gemaakt met afgemeten ingrediënten. De meetinstrumenten zijn daarom dus ook onmisbaar in de keuken voor het maken van gezonde gerechten. Denk hierbij niet alleen aan maatbekers, maar bijvoorbeeld ook aan meetlepels.

8. Een voedselweegschaal

Wie vet wil verliezen en spieren wil opbouwen zal moeten bijhouden hoeveel calorieën er dagelijks worden opgenomen in het lichaam. Om dit steeds precies te kunnen weten is een voedselweegschaal wel makkelijk om te hebben. Je weegt dan gemakkelijk af wat je mag eten en hoeft verder nergens meer naar te kijken.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.