Eiwit inname berekenen

pic-eiwit-berekenen

Eiwitten vormen een belangrijke basis voor de opbouw van spiermassa. Door krachttraining komen er kleine scheurtjes in je spieren en weefsels, om deze te herstellen heb je eiwitten nodig, de enige voedingsstof die enkel een bouwstof is geen brandstof. Maar hoeveel eiwit is voldoende? Dit is afhankelijk van onder andere je leeftijd, doel en dagelijkse activiteiten. Gebruik de calculator hieronder om het ideale dagelijkse eiwit inname te berekenen.

Dagelijkse eiwit inname berekenen

Leeftijd

Geslacht

Lengte

Gewicht

Doel

Dagelijkse activiteit


Wat heb ik nodig om mijn dagelijkse eiwit inname te bereiken?

Hieronder laten wij je enkele producten zien die of een absolute vereiste óf heel gunstig zijn voor iedereen die begint met trainen. Deze producten kun je vrijwel direct bestellen via de link vermeld onder ieder product. Zo kan je snel aan de slag!

 1. koop-whey

  Whey Protein

  Wei-proteïnen staat bekend als het #1 voedingssupplement over de hele wereld. Het bevat een volledige hoeveelheid van alle essentiële aminozuren die men nodig heeft. Het is een ideale bron van eiwitten, wat hoog nodig is voor iedere krachttrainer.
  Klik hier om whey perfection te bestellen of Klik hier voor een review


 2. Whey Protein Repen

  Deze eiwit repen van Body&Fit shop zijn één van de beste repen, met de juiste ingredienten en een heerlijke smaak. Deze repen bevatten alleen de allerbeste eiwitten, Whey Isolaat en Milk Protein. Perfect voor krachttraining en bodybuilding.
  Klik hier om eiwit repen te bestellen.

4 reacties op “Eiwit inname berekenen”

 1. Ik vind 7 gram te weinig, dit zou ik per dag moeten binnenkrijgen. Ik zit nu op gemiddeld 100 gram eiwit. In mijn whey shake zit al 21 gram.. dan eet ik nog kip, kwark, havermout en eieren.

  1. Beste DeeAwr,

   Je hebt gelijk 7 gram is te weinig eiwit. Een veel gemaakte fout in de eiwit calculator hierboven dat bij de lengte het aantal in centimeters wordt ingevuld, terwijl het lengte veld verdeeld is over twee velden: meters en centimeters. Probeer het opnieuw en vul de lengte velden correct in.

   Met sportieve groet,

   Krachttrainingen.com

  1. Beste B,

   Nee, dit klopt uiteraard niet. Een veel gemaakte fout in de eiwit calculator hierboven dat bij de lengte het aantal in centimeters wordt ingevuld, terwijl het lengte veld verdeeld is over twee velden: meters en centimeters. Probeer het opnieuw en vul de lengte velden correct in.

   Met sportieve groet,

   Krachttrainingen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *