Eieren voor bodybuilden

pic-eieren

Eieren behoren al decennialang tot ons dagelijkse voedingsinname. Toch behoren eieren tot de minst begrepen voeding van de laatste 40 jaar. Er worden grote vraagtekens gezet bij het optimaal eieren eten voor bodybuilden. Moet je de eierdooier eten en het eiwit laten staan? Of moet je alleen het eiwit eten? Eieren eten voor bodybuilding vraagt kennis en inzicht in wat goed is en wat niet. Uiteindelijk wanneer je goed geïnformeerd bent, dan is het echt een eitje.

Het ei, een krachtig wit-geel elixer

Een ei is een van de meest complete en veelzijdige voedingsmiddelen. Eieren behoren tot de gezondste dierlijke producten en kan met recht een Superfood worden genoemd. Een ei in het menu zorgt voor een gezond voedingspatroon en in het bijzonder voor bodybuilders. Bodybuilders weten als geen ander dat proteïne belangrijk is voor het spier-groei proces. Zonder proteïnes, geen spieren.

Daarom zijn eieren voor bodybuilders zo belangrijk. Eieren barsten van proteïnes vanwege de aanwezige aminozuren die het lichaam goed gebruikt. Een ei heeft gemiddeld genomen de volgende voedingswaarde:

  • 72 calorieën
  • 6 gram proteïne
  • 5 gram vet
  • 200 milligram cholesterol

De meeste proteïne zit in het eiwit en de meeste calorieën in de eidooier. Eiwit bevat een talrijk aanbod aan proteïnes. De ovalbumine, de belangrijkste proteïne vormt met 55% de meerderheid in het eiwit. 10% van het eiwit bevat ovotransferinne. Dit is een glycoproteïne, een ijzerbindende proteïne dat ziekteverwekkers in het lichaam tegengaat. Ovomucine, een andere soort proteïne, maakt 5% van het eiwit uit. Deze proteïne gaat eveneens ziekteverwekkers tegen en zorgt voor het stollingseffect. Doordat het eiwit vol zit met aminozuren blijven de proteïne in goede staat. Dit heeft veel voordelige gevolgen voor de gezondheid en het niveau aan hormonen.

Alleen waar doe je als bodybuilder nu goed aan met eieren eten? Bodybuilders besluiten vaak om alleen het eiwit te eten en vermijden de eierdooier vanwege het vet en het cholesterol. Máár als je alleen het eiwit eet, dan slacht je het kip met de gouden eieren. Het is veel beter om zowel het eiwit als de eierdooier op te eten. Het gouden centrum van een ei bevat ontzettend veel micronutriënten inclusief vitamine A, vitamine K, diverse vitamines B, selenium, ijzer, zink en fosfor. De eierdooier vormt echt het gouden elixer!

Hoe zit dat nu: eieren voor bodybuilden?

Als je besluit eieren voor bodybuilden te eten, laat je dan niet afschrikken door het percentage vet en cholesterol in de eierdooier. Het cholesterol in het bloed wordt niet negatief beïnvloedt door het consumeren van het gehele ei. Het eigeel verhoogt de LDL cholesterol niet, welke verbonden is met veel hart- en vaatziekten. Cholesterol helpt juist de spiercellen te onderhouden. Dit heeft als gevolg dat de spieren optimaal kunnen functioneren en er minder kans is op een breakdown.

Het klinkt als een paradox, maar het is echt waar… Eieren kunnen je zélfs slanker maken. Alhoewel eieren een bepaalde hoeveelheid calorieën tellen, bevatten de calorieën van de dooier van het ei zo’n hoge dichtheid in microvoedingsstoffen dat je daarmee de algehele dichtheid in microvoedingsstoffen per calorie in je voedingspatroon verhoogt. Dit heeft als gevolg dat je sneller verzadigd bent en minder snel eten blijft snaaien gedurende de dag. Anderzijds stimuleren de gezonde vetten in de eierdooier de vet verbrandende hormonen. Eieren voor bodybuilden leidt dus ook nog eens tot verbranding van vet in het lichaam.

Het eigeel voor bodybuilders is een rijk aan vet. Bodybuilders die proberen meer spiermassa op te bouwen hebben juist dit soort vet nodig, vanwege de hoge energie die nodig is voor de groei van de spieren. Tevens is het vet in het ei ontzettend belangrijk om het testosteron niveau op peil te houden. Met name voor bodybuilden is dat eigeel zo belangrijk. De bodybuilders kunnen vanwege het eigeel meer presteren tijdens de krachttraining.

Dus, eieren voor bodybuilden leidt uiteindelijk tot snellere spierherstel en kracht. Zonde om het eigeel weg te gooien en ook nog eens meer werk ook. Een heerlijk recept maken met ei is nu een appeltje en eitje.

Wat is nu EI-genlijk heel belangrijk voor bodybuilden?

Wil je eieren voor bodybuilden gaan eten? Overweeg dan om twee tot drie eieren per dag te eten. Twee tot drie eieren per dag heeft ontzettend veel voordelen voor de performance en de lichaamssamenstelling. Als bodybuilder verkrijg je meer spieren, meer kracht, betere prestaties.

3 reacties op “Eieren voor bodybuilden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *