Zalm en tilapia staan bekend als vis bomvol eiwitten. Als je vis op het menu hebt staan, is het waarschijnlijk vaak een mooie stuk roze zalm of een schilferige stuk tilapia. Echter is er vandaag de dag veel meer eiwitrijke vis en zeevruchten vol eiwitten dan deze twee vinnige beesten. Verbreek je visgewoonte en probeer deze drie overheerlijke en gemakkelijk verkrijgbare eiwitrijke vis.

Vis vol eiwitten. De geelvintonijn

Eiwitten: 29 gram per 100 gram

Geelvintonijn bevat niet je gemiddelde ingeblikte tonijn hoeveelheid proteïne. Geelvintonijn is een premium optie met zo’n grote hoeveelheid eiwit per portie dat alleen speciale blikjes deze eiwitrijke vis kan weerstaan. Één hap geelvintonijn voorziet je al van een grote hoeveelheid eiwitten.

Tip: Indien mogelijk, kijk voor de meest duurzame opties van Geelvintonijn.

Eiwitrijke zeevrucht met tentakels. De octopus

Eiwitten: 25 gram per 100 gram

Octopus wordt met de dag populairder en om een goede reden: het is een magere bron van wit vlees en rijk aan eiwitten. Deze tentakelige eiwitrijke bommen vind je bij de plaatselijke kruidenier, hoewel het beter is om op zoek te gaan naar een lokale visboer. Als je doel is om spiermassa op te bouwen, zou het zonde zijn wanneer je dit vis rijk aan proteïne laat staan.

Tip: Bevroren octopus heeft een voordeel ten opzichte van de verse octopus. Bevroren octopus heeft vlees dat al lekker mals is.

Een eiwit bom. De heilbot

Eiwitten: 25 gram per 100 gram

Als je een fan bent van witte, schilferige vis, dan vormt de heilbot een goed alternatief op de tilapia. Deze boterachtige vis zit vol met eiwitten en heeft een laag vetpercentage.

Onder de witte vissoorten vormt heilbot de vis die de meeste eiwitten bezit om je spieren op te bouwen als een kampioen. Elke 3 ons portie bevat slechts 2 gram vet, waardoor de heilbot een nog betere vangst is!

Tip: Pacific heilbot wordt beschouwd als een meer duurzame keuze dan de heilbot van de Atlantische Oceaan.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.