De afgelopen jaren zijn shakes enorm in populariteit toegenomen. Mensen drinken shakes ter vervanging van een maaltijd, na een intensieve work-out, of gewoon voor lekker tussendoor.

Shakes zijn niet voor niks zo’n groeiend fenomeen. Maaltijd shakes hebben tal van voordelen. In dit artikel gaan we in op de grootste voordelen. Toch zitten er niet alleen voordelen aan verbonden. Maaltijd shakes hebben ook nadelen. Leer deze ook kennen!

Voordeel 1: Je valt af

Een maaltijdvervanger zit bomvol voedingsstoffen, maar is laag aan calorieën. Een shake is dus echt een gezondheidsbommetje. Daarnaast vult een shake vaak goed, waardoor je niet binnen een uur alweer honger hebt.

Voordeel 2: Snel gemaakt

Een shake heb je razendsnel gemaakt. Je kiest je ingrediënten uit, bereid ze eventueel op het fornuis en daarna mix en shake je het tot een gezond brouwsel.

We hebben een extra tip voor jou. Je kan in één keer veel ingrediënten kopen en klaarmaken voor meerdere shakes. Dan ben je niet elke dag veel tijd kwijt aan het bereiden van een maaltijd shake.

Voordeel 3: Gemakkelijke maaltijdvervangers

Een maaltijd shake is in alle opzichten eenvoudiger dan een gewone maaltijd. Je kan eenvoudig een shake meenemen in je tas en waar je ook bent, jij kan gewoon snel even een paar slokken nemen.

Nadeel 1: Geen duurzame afvalstrategie

Een maaltijd shake dieet is een beetje te vergelijken met een crash dieet. Je consumeert heel weinig calorieën, waardoor je veel afvalt. Daarmee krijg je ook te maken met hetzelfde nadeel…. Je komt aan als je weer teruggaat naar je eigen dieet.

Nadeel 2: Minder gevarieerd

Met een shake kan je ontzettend veel. Je kan fruit en groenten mengen, macro nutriënten toevoegen en zuivel of water. Toch is een maaltijd shake niet zo gevarieerd als dat het lijkt. Het is een door elkaar gemengd zootje van voeding, maar een lekkere uitgebreid diner of lunch komt hier niet bij kijken.

Let op!

Voordat je start met een shake dieet, moet je eerst langs een diëtist. Zomaar starten met zo’n streng shake dieet is niet verstandig.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.