Het is drie uur in de middag. De herinnering aan de lunch ligt ver weg en het geluid van je maag overstemt alle omgevingsgeluiden. Na je serieuze krachttraining is het tijd voor nieuwe calorieën. De drang om te kiezen voor ongezond, maar ontzettend lekker voedsel is erg groot. De snackgewoonte kan al gauw omslaan tot een zeer ongezonde gewoonte. Probeer dit ten alle tijde te voorkomen. Wanneer je kiest voor de juiste fitness snacks verkrijg je meer vitale nutriënten en bevorder je de fitness winsten.

Fitness snack: Notenpasta

Een groot aantal bedrijven verschaffen pakketjes van notenpasta met amandelen, hazelnoten of pinda’s. Deze fitness snacks bevatten niet alleen een romerige goedheid, maar zijn ook rijk aan gezonde vetten, proteïne en een groot aantal belangrijke mineralen. Een echte gezonde fitness snack verorber je door te kijken naar de opties die het minste suiker bevatten.

Fitness snacks: Bevroren druiven

Bevroren druiven zijn caloriearme helden. Deze kleine ronde fitness snacks geven een heerlijke zoete smaak in de mond, waardoor je gedurende de dag minder trekt hebt in het snaaien van suikerachtige snacks. In tegenstelling tot aardbeien, worden bevroren druiven niet zo hard als rotsachtig gesteente. De druiven zijn stevig, maar ontzettend gemakkelijk om door te bijten. Verspreid de druiven op een bakplaat, vries ze in en bewaar ze in een luchtdichte tasje. Wil je het meeste profijt behalen uit deze fitness snacks? Kies dan voor rode druiven. Deze zijn rijker aan antioxidanten dan de groene fitness snacks.

Fitness snack: Vis uit blik

Ben je op jacht naar een snack dat ontzettend puur is en vol zit met spiervriendelijke proteïne? Kijk dan niet verder dan de overal te verkrijgen vis zoals zalm en de ingeblikte tonijn. Deze fitness snacks zitten vol aan proteïnen die helpen bij de groei van spieren gedurende de dag.

Fitness snacks: Sugarsnaps

Sugarsnaps zijn eigenlijk onrijpe sojabonen. Deze fitness snack voorziet iedere topsporter in een stellaire mix van eiwitten, langzaam verteerbare koolhydraten en vet, zodat de energie niveaus stabiel worden gehouden. Uit werk zal je eerder de route naar gym pakken, dan de route naar je hangbank voor de televisie. Deze groene edelstenen zijn ook verpakt in glazen blikken met een breed aanbod aan belangrijke nutriënten zoals foliumzuur, vitamine K, ijzer en magnesium. Deze sterke fitness snacks kun je ook bevroren en gepeld vinden in zakken in de vriesvakken van elke supermarkt.

Fitness snacks: Pistachenoten in schil

Pistachenoten hebben een indrukwekkende voedingswaarde. Deze fitness snacks zitten vol aan proteïne, cholesterol-vernietigende onverzadigde vetten, vezels en energie-stimulerende vitamine B. Deze fitness snacks zijn zo smakelijk, dat je met gemak teveel calorieën naar binnen werkt. Daarom is de pistachenoten in schil zo’n goed alternatief. Het pellen van de noten voorkomt dat je hersenloos alle noten opeet. Het extra werk om deze fitness snacks te pellen leidt ertoe dat je minder snel en minder veel eet.

Fitness snacks: Hardgekookte eieren

Hardgekookte eieren bezitten een overvloed aan vertakte aminozuren. Deze vertakte aminozuren behoren tot de belangrijkste aminozuren in het lichaam. Vertakte aminozuren helpen spierweefsel te handhaven en zijn ook nodig na een intensieve training. Dit maakt een eitje een super spier opbouwende fitness snack. Koop een doos vol eieren en bewaar deze op het kantoor. De momenten waarop jouw trek op komt spelen kun je een lekker eitje koken.

Fitness snack: Donkere chocola

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Chocola als de geschikte fitness snack. Donkere chocola bevat op z’n minst 60% cacao. Cacao verlaagt het risico op hartfalen en verlaagd zelfs het lichaamsvet. De polyfenol antioxidanten in chocolade heeft een gunstige invloed op het metabolisme. Omdat donkere chocola een veel zwaardere en krachtige smaak heeft dan de gesuikerde broertjes van melk, ben je al gauw tevreden met één stukje. Dus heb je na een zware krachttraining of intensieve workout trek in een gezonde fitness snack? Dan is donkere chocola absoluut een aanrader.

Fitness snack: IJslands Yoghurt

In tegenstelling tot wat de naam doet suggereren, hoef je voor deze yoghurt niet naar IJsland. Deze traditionele IJslandse yoghurt, genaamd Skyr, heeft meer proteïne dan zijn mediterrane tegenhanger. Daarnaast heeft deze fitness snack een heerlijke romige textuur. Hierdoor kan dit tussendoortje na een zware workout eerder ervaren worden als een luxueuze dessert dan een gezonde fitness snack. Het overtollige vloeistof in de yoghurt wordt gezeefd, waardoor er een ultra dikke yoghurt laag overblijft met een overvloed aan goedvriendelijke probiotische bacteriën. Probeer de yoghurt met toegevoegde suikers te voorkomen. Hou je van zoet? Voeg dan natuurlijke zoetheden toe, zoals besjes. De fitness snack is daardoor tot in de puntjes gezond.

Fitness snack: Jerky

Jerky is niet alleen gemakkelijk mee te nemen als tussendoortje op reis. Deze proteïne rijke fitness snacks worden absoluut geliefd door de spieren. Niet alleen voor de spieren is jerky aangenaam. Jerky heeft een heerlijke smaak en schuwt alle conserveringsmiddelen. De keus is breed. Er is aanbod in biefstuk, buffels, varken, kalkoen, wild en zelfs zalm.

Fitness snack: Strengel kaas

Een strengel kaas is niet alleen handig voor de lunchbox van kinderen om zonder bijkomende koolhydraten hun proteïne en calcium te verhogen. Een strengel kaas is ook perfect als fitness snack. Na intensief sporten kan er een hongeraanval toeslaan. Het is dan erg prettig om een heerlijke fitness snack te kunnen verorberen. Let bij de aankoop van de strengels erop dat kaas met een laag vetpercentage de calorieën van je fitness snacks beter in toom houden.

Fitness snacks: Gedroogde pruimen

Gedroogde pruimen geven je na een intensieve krachttraining een zoete boost en een shot energie. Het eten van gedroogde pruimen geeft snel een verzadigd gevoel, dan wanneer je evenveel calorieën binnenkrijgt in de vorm van light koekjes. De gedroogde pruimen hebben een gunstige invloed op het bloedsuiker en reguleert de eetlust. De glansloze koekjes kun je dus beter in de supermarkt laten staan. Gedroogde pruimen zijn de geschikte fitness snacks doorspekt met ziekte-bestrijdende en spierherstellende antioxidanten.

Deze elf natuurlijke fitness snacks bewijzen dat het consumeren van gezonde fitness snacks wel mogelijk is! Dit brede aanbod aan fitness snacks biedt de mogelijkheid om te variëren. Na elke krachttraining kun je genieten van een andere gezonde fitness snack.

Aanbevolen producten

Ontdek onze selectie van hoogwaardige voedingssupplementen, zorgvuldig gekozen om je krachttraining optimaal te ondersteunen. Elk supplement draagt bij aan jouw algehele welzijn, met essentiële voedingsstoffen die je helpen om je sportieve doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren.
Perfection Bar Deluxe
Deze eiwitreep staat garant voor een heerlijke smaakervaring – beter dan dit wordt het niet. De reep, met zijn verrukkelijke laagjes, bevat maar liefst 20 gram eiwitten. Ideaal en makkelijk mee te nemen voor onderweg, het is de perfecte snack voor zowel smaak als voedingswaarde.
Crazy Nutrition Tri-Protein
TRI-PROTEIN van Crazy Nutrition brengt een unieke combinatie van 4 krachtige eiwitten samen, ontworpen om in drie verschillende fasen te worden verteerd. Met 24 gram aan natuurlijke, niet-GMO-eiwitten, biedt deze allesomvattende formule je de meest complete eiwitondersteuning die je nodig hebt voor je training en herstel.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.