Tegenwoordig worden de voedingssupplementen veel vaker gebruikt. Ze werden eerder in de bodybuilding wereld geaccepteerd, maar nu vind je ze ook in de gewone fitnessruimten. Maar er zijn ook mensen die denken dat supplementen een slechte naam hebben. Toch is dat niet zo. Je hoeft je er namelijk niet druk over te maken, veel professionele trainers maken nu gebruik van deze voedingssupplementen. De meeste supplementen die nu te koop zijn, zijn vooraf getest en worden continu verbeterd. Dit houdt in dat ze een stuk veiliger zijn en ook effectiever zijn dan voorheen. Wil je ook voedingssupplementen gebruiken voor de krachttraining, dan verbeter je meteen het niveau van de training. Er zijn dan een aantal opties die hieronder worden uitgelegd.

De beste soorten supplementen voor krachttraining:

1. Whey eiwitten

De eiwitten kunnen we niet meer wegdenken bij fitness. Ze zijn goed voor de opbouw van spiermassa. Maar er zijn diverse varianten op de markt, ook is er verschil in de kwaliteit
van het eiwit. Meestal zijn de goedkoopste varianten slecht van kwaliteit (maar let op, dat is dus niet altijd). Dit komt omdat de goede eiwitstoffen en bouwstoffen zijn vervangen door ongezonde vulling, waaronder melkpoeder en conserveringsmiddelen. Het beste kun je de eiwitten nemen als gezonde shake, je neemt dan één of twee scheppen eiwitpoeder en misschien wat fruit als je dat lekker vindt. Je kunt dan halfvolle of magere melk gebruiken, met de afmeting één op tien.

2. Branched Chain Amino Acids (BCAA)

Er kan ook gekozen worden voor aminozuren en dan zijn BCAA’s de beste keuze. Dit zijn namelijk de bouwstenen van je lichaam om spiermassa op te kunnen bouwen. Ze kunnen verdeeld worden in essentieel en niet-essentieel. De eerste categorie kan zelf niet worden aangemaakt door het lichaam. Voorbeelden van essentiële aminozuren zijn leucine, iso-leucine en valine.

3. Pre-workout energie boosters

Je hebt voldoende energie nodig. Voordat je gaat trainen neem je pre-workout supplementen. Het is wel zo dat de werking tussen de supplementen kan verschillen. Soms heb je snel resultaat, het kan ook weken duren. Even ontdekken wat dus het beste bij je past.

4. Multivitaminen

Dan is er nog gevarieerd en gezond eten. Daarbij horen ook vitaminen en mineralen. Deze kun je uit de voeding halen en anders moet je kijken welke vitaminen je extra in kunt nemen en hoe je dat het beste kunt doen. Het is afhankelijk van je eetpatroon welke vitaminen en mineralen je nog niet voldoende binnenkrijgt.

5. Thermogene vetverbranders

Wil je meer spierdefinitie? Dan zijn er verschillende vetverbranders die je hierbij kunnen helpen. Een paar voorbeelden zijn groene thee extract, acetyl-carnitine en carnitine. Het kan natuurlijk worden geprobeerd en dan ontdek je wat je voordelen zijn van deze middelen en wat het met je lichaam doet. Bevalt het goed? Dan kun je er vaker gebruik van maken en op deze manier werk je dus aan een goed lichaam bij krachttraining.

Aanbevolen producten

Ontdek onze selectie van hoogwaardige voedingssupplementen, zorgvuldig gekozen om je krachttraining optimaal te ondersteunen. Elk supplement draagt bij aan jouw algehele welzijn, met essentiële voedingsstoffen die je helpen om je sportieve doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren.
Micellar Casein Perfection
Dé perfecte shake om voor het slapengaan te nemen, met 20 gram hoogwaardige micellaire caseïne eiwitten voor een gestage afgifte van langzaam verteerbare eiwitten gedurende de hele dag en nacht. Deze shake is rijk aan alle negen essentiële aminozuren, en is bovendien koolhydraatarm, suikerarm en laag in vet, waardoor het een ideale keuze is voor een gezonde levensstijl.
Intensive Pre-Train
De INTENSIVE PRE-TRAIN-formule is een geavanceerde pre-workout, samengesteld met een unieke mix van 13 krachtige ingrediënten. Deze formule is speciaal ontworpen om atleten van elk niveau te voorzien van de nodige energie, focus en drive voor topprestaties, keer op keer.
Crazy Nutrition Tri-Protein
TRI-PROTEIN van Crazy Nutrition brengt een unieke combinatie van 4 krachtige eiwitten samen, ontworpen om in drie verschillende fasen te worden verteerd. Met 24 gram aan natuurlijke, niet-GMO-eiwitten, biedt deze allesomvattende formule je de meest complete eiwitondersteuning die je nodig hebt voor je training en herstel.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.