Op zoek naar een manier om je dagelijkse caloriebehoefte nauwkeurig te berekenen? Onze gebruiksvriendelijke calculator voor caloriebehoefte berekenen biedt jou de perfecte oplossing. Met slechts een paar simpele stappen krijg je inzicht in het aantal calorieën dat je lichaam nodig heeft, gebaseerd op je gewicht, lengte, leeftijd, geslacht en activiteitsniveau. Of je nu wilt afvallen, aankomen of je huidige gewicht wilt behouden, deze tool helpt je om je voedingsdoelen op een efficiënte manier te bereiken.


Hoe wij de caloriebehoefte berekenen

De Basale Stofwisselingssnelheid (BMR) is:

10 * gewicht (kg) + 6.25 * lengte (cm) – 5 * leeftijd (j) + 5 voor mannen

10 * gewicht (kg) + 6.25 * lengte (cm) – 5 * leeftijd (j) – 161 voor vrouwen

Om je totale dagelijkse caloriebehoefte te bepalen, vermenigvuldig je BMR met de bijbehorende activiteitsfactor, als volgt:

  • Als je sedentair bent (weinig of geen oefening): Calorieberekening = BMR x 1.2
  • Als je licht actief bent (lichte oefening/sport 1-3 dagen/week): Calorieberekening = BMR x 1.375
  • Als je matig actief bent (matige oefening/sport 3-5 dagen/week): Calorieberekening = BMR x 1.55
  • Als je zeer actief bent (zware oefening/sport 6-7 dagen per week): Calorieberekening = BMR x 1.725
  • Als je extra actief bent (zeer zware oefening/sport & fysieke baan of 2x training): Calorieberekening = BMR x 1.9

Bijvoorbeeld, als je sedentair bent en je BMR is 1745, dan is het totaal aantal calorieën dat je nodig hebt om je huidige gewicht te behouden = 1745*1.2 = 2094.

Aanbevolen producten

Ontdek onze selectie van hoogwaardige voedingssupplementen, zorgvuldig gekozen om je krachttraining optimaal te ondersteunen. Elk supplement draagt bij aan jouw algehele welzijn, met essentiële voedingsstoffen die je helpen om je sportieve doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren.
Micellar Casein Perfection
Dé perfecte shake om voor het slapengaan te nemen, met 20 gram hoogwaardige micellaire caseïne eiwitten voor een gestage afgifte van langzaam verteerbare eiwitten gedurende de hele dag en nacht. Deze shake is rijk aan alle negen essentiële aminozuren, en is bovendien koolhydraatarm, suikerarm en laag in vet, waardoor het een ideale keuze is voor een gezonde levensstijl.
NP Natuurlijke Fatburner
De natuurlijke fatburner van Natuurlijk Presteren, met zijn unieke en complexe samenstelling, is speciaal ontwikkeld om je lichaam effectief te ondersteunen bij gewichtsverlies. Deze formule zorgt voor gewichtsreductie zonder een opgejaagd of onrustig gevoel.
Crazy Nutrition Tri-Protein
TRI-PROTEIN van Crazy Nutrition brengt een unieke combinatie van 4 krachtige eiwitten samen, ontworpen om in drie verschillende fasen te worden verteerd. Met 24 gram aan natuurlijke, niet-GMO-eiwitten, biedt deze allesomvattende formule je de meest complete eiwitondersteuning die je nodig hebt voor je training en herstel.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.