Nieuwe records behalen met je krachttrainingen? Caseïne kan je daarbij helpen. Het is je beste vriend in je eiwitrijke menu. Leer dit krachtige eiwit kennen!

Wat is caseïne?

Melk bestaat uit twee soorten eiwitten, te onderscheiden in whey en caseïne. Deze twee eiwitten worden met grote regelmaat door elkaar gehaald, maar ze zijn zeker niet hetzelfde. Caseïne is een langzame proteïne en whey is een snelle proteïne. Hierdoor wordt er heel gebalanceerd een evenwichtige hoeveelheid aminozuren afgegeven. Dit proces kan zeker zo’n 7 uur duren.

Het krachtige resultaat van dit eiwit

De cijfers liegen er niet om. Met caseïne geef je jouw lichaam een boost. Je verliest meer vet en je spiergroei wordt juist gestimuleerd. Doordat je lichaam caseïne moet opnemen – en er lang over doet – verbrandt je meer calorieën. Er worden vervolgens aminozuren vrijgegeven die bijdragen aan het spierherstel na een work-out en zorgen ervoor dat je spier sneller groeien. Whey heeft dezelfde effecten, maar caseïne lijkt een tweemaal zo goed resultaat op te leveren: meer vetverlies en meer spiermassagroei.

Nog een klein leuk weetje, caseïne zorgt voor sterkere tanden. Caseïne gaat erosie tegen.

Soorten caseïne

Er zijn verschillende soorten caseïne.

1. Micellaire caseïne

Micellaire caseïne is de langzaamste soort caseïne door de klontering. Deze vorm van eiwit wordt verkregen door een bepaald proces in de melk, waarbij het eiwit wordt gescheiden van de whey, de lactose en het vet. Deze vorm van caseïne werkt langzaam door, waardoor je lang profijt hebt van het eiwit. Micellaire caseïne is een vorm van eiwit die ideaal is om in de nacht te gebruiken. In de nacht kunnen je spieren twee keer zo goed herstellen.

2. Caseïnaten

Caseïnaten is de tweede langzaamste verterende vorm van caseïne. Deze caseïnesoort komt ook vanuit de melk, maar is vaak behandeld met een natrium- of calcium-alkalisch middel om het eiwit te neutraliseren. Hierdoor bevat dit eiwit een beetje vet, koolhydraten en lactose.

3. Caseïnehydrolysaat

Caseïnehydrolysaat is in wezen een “voorverteerde” vorm van caseïne. Dit eiwit bevat allerlei aminozuren die rechtstreeks naar de spieren vervoerd worden. Hierdoor wordt deze vorm van caseïne sneller opgenomen dan z’n soortgenoten.

Allergisch voor caseïne

Het kan zijn dat je allergisch bent voor lactose. Aangezien caseïne meestal van melk wordt gemaakt, is het belangrijk dat je goed oplet waar de caseïne vandaan komt. Het beste is om te kiezen voor micellaire caseïne. Hier wordt de lactose uitgefilterd. Zo voorkom je allergische reacties.

Aanbevolen producten

Ontdek onze selectie van hoogwaardige voedingssupplementen, zorgvuldig gekozen om je krachttraining optimaal te ondersteunen. Elk supplement draagt bij aan jouw algehele welzijn, met essentiële voedingsstoffen die je helpen om je sportieve doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren.
Micellar Casein Perfection
Dé perfecte shake om voor het slapengaan te nemen, met 20 gram hoogwaardige micellaire caseïne eiwitten voor een gestage afgifte van langzaam verteerbare eiwitten gedurende de hele dag en nacht. Deze shake is rijk aan alle negen essentiële aminozuren, en is bovendien koolhydraatarm, suikerarm en laag in vet, waardoor het een ideale keuze is voor een gezonde levensstijl.
Crazy Nutrition Tri-Protein
TRI-PROTEIN van Crazy Nutrition brengt een unieke combinatie van 4 krachtige eiwitten samen, ontworpen om in drie verschillende fasen te worden verteerd. Met 24 gram aan natuurlijke, niet-GMO-eiwitten, biedt deze allesomvattende formule je de meest complete eiwitondersteuning die je nodig hebt voor je training en herstel.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.