Supplementen voor spiergroei zijn in de trek bij mensen die betere sportprestaties willen behalen, meer vet willen verliezen en meer spiermassagroei willen. Welke krachttrainer of bodybuilder wil dat dan ook niet?

Iedereen herkent het wel. Wanneer je begint met trainen maak je progressie op progressie, maar op een gegeven moment zwakt je groei af. Toch wil je blijven groeien en meer gewicht kunnen heffen. Met deze 6 supplementen kom je geheid dichterbij jouw doelstellingen! Ze staan bekend als de supplementen voor spiergroei.

1. Supplement voor spierherstel: L-Glutamine

L-Glumatine is een aminozuur die een grote rol speelt bij het spierherstel. Wanneer het spierweefsel uitgeput is, doen je spieren een beroep op deze aminozuren. L-Glutamine zorgt dat je spieren minder snel verzuren en er weer gauw tegen aan kunnen. Daarom is het belangrijk om je voorraden aan L-Glutamine goed gevuld te houden.

Na een harde training heeft je lichaam zo’n 50 % van je voorraad aan Glutamine nodig. Voeg het toe aan je dagelijkse menu en zie je resultaten verbeteren.

Klik hier om glutamine supplementen te kopen

2. Supplement voor spierhersel: BCAA’s

Vertakte kettingsaminozuren staan ook wel bekend als BCAA’s. Deze aminozuren bestaan uit de lichaamseigen stoffen valine, isoleucine en leucine. Het is belangrijk om voldoende BCAA’s binnen te krijgen via je voeding (denk aan eieren en kwark).

Train je hard en intensief, dan kan het nodig zijn om je vertakte kettingsaminozuren aan te vullen met supplementen. Deze supplementen voor spiergroei zijn belangrijk. Ze zorgen voor spierherstel, waardoor je langer kan trainen.

Klik hier om kettingsaminozuren te kopen

3. Supplement voor spiergroei: Whey proteïne

Whey proteïne is één van de beste supplementen voor spiergroei. Het is een eiwit die waanzinnig snel door je spieren wordt opgenomen. Hierdoor heb je meteen profijt van het eiwit.

Klik hier om whey proteïne te kopen

4. Supplement voor spierherstel: Creatine

Creatine is het supplement dat in de fitness wereld goed bekend staat als het supplement dat bijdraagt aan grootte en kracht. Creatine speelt een belangrijke rol bij het aanmaken van energie. Wanneer je voldoende creatine in je lichaam hebt, heb je meer energie en kan je betere prestaties behalen. Wanneer je spieren normaliter uitgeput zouden zijn, ga je met voldoende creatine in je lichaam gewoon door. Wees er maar zeker van dat je spieren zullen groeien!

Creatine zit in voeding, maar niet voldoende als je er profijt van wilt hebben voor je krachttrainingen. In dat geval doe je er beter aan om supplementen erbij te nemen.

Klik hier om creatine te kopen

5. Supplementen voor spiergroei: Vitamine en mineralen

Vitamines en mineralen zijn goed voor iedereen, of je nu sport of niet. Je cellulaire conditie verbetert en hierdoor zullen je spieren sneller herstellen en groeien. De ene vitamine is niet beter dan de andere. Hetzelfde principe geldt voor mineralen.

De kracht van vitamines en mineralen zit met name in de combinatie. Iedere vitamine en elke mineraal heeft bepaalde gezondheidsvoordelen. Daarom is gezond en gevarieerd eten belangrijk. Helaas gaan er veel vitamines en mineralen verloren door de vele bewerkingen die voedingsmiddelen doorgaan.

Wil je een betere conditie, een gezonder stelsel en een sterk immuunsysteem? Dan is het raadzaam om naast je gevarieerde dieet vitamine- en mineraalsupplementen te slikken.

Klik hier om vitamines en mineralen te kopen

6. Supplementen voor spiergroei: Omega-3 vetzuren

Vis zoals zalm en tonijn bevatten giga veel gezondheidsvoordelen. Alleen jammer genoeg is de kwaliteit van vis de laatste jaren verminderd, en heeft de waardevolle bron aan Omega-3 ook moeten inboeken. Visolie in supplement-vorm biedt daarentegen de perfecte Omega-3 verhouding en biedt een zuivere hoeveelheid.

Omega-3 vetzuren zijn nodig ter ondersteuning van je bloedsomloop. Eiwitten, koolhydraten en andere voedingsstoffen kunnen dan beter hun werk gaan. Hierdoor zullen je prestaties verbeteren.

Klik hier om vis olie te kopen

Een supplement schema van David Robson (fitness personal trainer)

Voor het ontbijt:

 • 30 gram whey proteïne
 • 5 gram creatine
 • 1 BCAA’s

Met het ontbijt:

 • 1 multivitamine
 • 5 gram T-Glutamine
 • 1 theelepel visolie

Met de lunch:

 • 1 theelepel visolie

Vooraf aan de training:

 • 5 gram creatine
 • 5 gram L-Glutamine

Direct na de training:

 • 5 gram creatine
 • 30 gram L-Glutamine

Voordat je naar bed gaat:

 • 30 gram whey proteïne
 • 5 gram L-Glutamine
 • 1 BCAA’s
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.