Er zijn talloze dingen die een sneller metabolisme tot gevolg hebben. De meest cruciale redenen zijn leeftijd en gewicht. Een gezonde leefstijl is uiteraard ook heel belangrijk, evenals de beweging en het vetpercentage. Zelfs voeding is van invloed op jouw metabolisme. In dit artikel volgen 6 soorten voedingsmiddelen voor een sneller metabolisme.

1. Yoghurt

Yoghurt doet wonderen voor jouw metabolisme. Dit komt doordat yoghurt proteïne, calcium én probiotica bevat. Calcium zorgt ervoor dat de cellen sneller vet verbranden. De probiotica vormen de gezonde bacteriën in jouw darmen. Doordat je darmstelsel beter kan werken, heeft dat een sneller metabolisme tot gevolg. De eiwitten zijn nodig om jouw lichaam aan het werk te zetten. Let er natuurlijk wel op dat je geen yoghurt met smaakjes kiest. Deze producten zitten vaak bomvol suikers.

2. Sardientjes

Sardientjes zitten bomvol goede stoffen, zoals omega 3, calcium en eiwitten. De sardientjes moeten vaak hard opboksen tegen zalm en tonijn, en dat is zonde, want deze visjes zijn essentieel voor een sneller metabolisme. De sardientjes in blik zijn één van de meest waardevolle bronnen aan calcium. Het zorgt voor een sneller metabolisme en het leidt tot gewichtsverlies.

De omega 3 in de sardientjes zorgt ervoor dat het niveau aan het leptine hormoon toeneemt. Dit hormoon staat bekend als het hongerhormoon en bepaalt in hoeverre jij je hongerig voelt. Met sardientjes door je maaltijd heb je sneller een vol gevoel. De eiwitten zorgen ervoor dat jouw lichaam hard gaat werken om calorieën te verbranden.

3. Mager vlees

Mager vlees is rijk aan ijzer. IJzer is een belangrijke voedingsstof voor je lichaam. Een tekort aan ijzer verlaagt je metabolisme, en daarom is het goed om te kiezen voor ijzerrijk eten. Verschillende goede bronnen van ijzer zijn kip, haas, lever, bloedworst, duif, rosbief en biefstuk.

4. Havermout

Havermout beschikt over verschillende voedingsstoffen die de stofwisseling versnellen. Denk hierbij aan de koolhydraten en de vezels. Deze twee voedingsstoffen in havermout zijn langzame koolhydraten en die komen vrij in de vorm van vezels en glucose. Doordat je lichaam er langer over doet om deze stoffen te verwerken, verbrand je sneller en meer vet. Bovendien zorgt havermout ervoor dat je insuline op niveau blijft.

5. Chili pepers

Chili pepers zitten helemaal vol met capsaïcine. Dit is een belangrijke stof voor een sneller metabolisme. Het is een makkelijke voedingsstof om te eten. Dit komt met name doordat deze pepers goed te combineren zijn met allerlei soorten maaltijden. Extra gezond voordeel: pepers bevatten ook vitamine C.

6. Gember

Oeh, wie houdt er nu niet van gember? Een heerlijke authentieke smaak en te combineren met voeding en drinken. Nog leuker is dat gember een sneller metabolisme tot gevolg heeft. Alleen waardoor?

Dit komt doordat gember de temperatuur van het lichaam verhoogt. Je lichaam zal dan hard moeten werken om af te koelen, en om dat te laten gebeuren moet de stofwisseling versnellen.

Aanbevolen producten

Ontdek onze selectie van hoogwaardige voedingssupplementen, zorgvuldig gekozen om je krachttraining optimaal te ondersteunen. Elk supplement draagt bij aan jouw algehele welzijn, met essentiële voedingsstoffen die je helpen om je sportieve doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren.
NP Natuurlijke Fatburner
De natuurlijke fatburner van Natuurlijk Presteren, met zijn unieke en complexe samenstelling, is speciaal ontwikkeld om je lichaam effectief te ondersteunen bij gewichtsverlies. Deze formule zorgt voor gewichtsreductie zonder een opgejaagd of onrustig gevoel.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.