Wanneer je bezig bent met krachttraining, dan weet je ongetwijfeld dat (mager) vlees een ideale bron is van eiwitten en andere voedingstoffen zoals: “ijzer, fosfor en vitamine B12”. Het is dan ook erg belangrijk dat je hier genoeg van binnen krijgt.

Maar ben je echter vegetariër, dan betekent dat dus dat je dit tekort aan eiwitten en andere voedingsstoffen (voor een deel) uit supplementen zal moeten halen. Daarom bespreken we je in dit artikel 4 supplementen die vrijwel onmisbaar zijn voor vegetariërs die aan krachttraining doen.

#1 Vegetarische proteïne shakes

Eiwitten zijn de bouwstoffen van het lichaam en dus ook van je spieren. Een tekort hieraan zal dus een negatief effect hebben op de opbouw en het herstel van jouw spierweefsel. Als vegetariër is het vrij lastig om op natuurlijke wijze voldoende eiwitten binnen te krijgen die bestaan uit alle essentiële Aminozuren.

Dit probleem voor vegetariërs is eenvoudig op te lossen door middel van het nuttigen van bijvoorbeeld een eiwitshake op basis van Soja (Isolaat). Op die manier kun je makkelijker een grote hoeveelheid eiwitten nuttigen met daarin alle essentiële aminozuren.

Klik hier om vegetarische proteïne shakes te kopen

#2 IJzer tabletten

Er zijn 2 soorten ijzer, namelijk Haem ijzer (welke uitsluitend voorkomt in dierlijke producten) en Non-Haem ijzer (wat in zowel in dierlijke als plantaardige producten voorkomt).

Nu is het zo dat Non-Haem ijzer minder goed wordt opgenomen door ons lichaam. Van Haem ijzer wordt namelijk zo’n 23% omgezet in ons lichaam, terwijl Non-Haem ijzer slechts zo’n 12% omzet. Dit betekent dus dat vegetariërs sneller een tekort kunnen hebben aan ijzer. Een tekort aan ijzer kan resulteren in: “vermoeidheid, duizeligheid, verminderd concentratie vermogen en zelfs bloedarmoede.

Daarom is het aan te raden om als vegetariër ijzertabletten te nemen. Op die manier kun je snel het tekort aan ijzer aanvullen.

Klik hier om ijzer tabletten te kopen

#3 Vitamine B12

Vitamine B12 is zeer belangrijk voor een goede weerstand. Voor veel vegetariërs is het erg lastig om dit goed op peil te houden. Dit komt omdat B12 vrijwel alleen in dierlijke producten voorkomen, waardoor het voor vegetariërs erg lastig is om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid B12 binnen te krijgen.

Het is daarom raadzaam om als vegetariër supplementen te gebruiken om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid te halen.

Klik hier om vitamine B12 te kopen

#4 Creatine

Als je goede resultaten wilt behalen als krachtsporter, dan is het heel erg belangrijk om je energiesysteem (en dan met name de fosfaatpoel) optimaal werkend te hebben.

Creatine is namelijk nodig om de ADP (Adenosine Di Fosfaat) weer om te zetten naar ATP (Adenosine Tri Fosfaat), met als gevolg dat je net even dat kleine beetje extra uit je training te halen om tot een optimaal resultaat te komen.

Omdat creatine vooral in vlees zit is het vrij voor de hand liggend dat vegetariërs eerder een lage creatinewaarde hebben. Voor vegetarische krachtsporters is het dan ook zeker aan te raden om hiervoor een supplement te gebruiken. Vegetariërs merken over het algemeen ook een groter effect wanneer zij een creatinesupplement gebruiken dan vleeseters.

Klik hier om creatine te kopen

Toepassen van de supplementen

Als je aan krachttraining doet en je bent vegetariër, dan kan het dus wel eens lastig zijn om voldoende bouw- en voedingstoffen binnen te krijgen. Nu is het natuurlijk wel verstandig om toch het maximale uit je voeding te halen. Maar voor het deel wat je simpelweg niet redt met voeding kun je dan een supplement nemen.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.