Zet jij je actief in voor krachttrainingen en is jouw absolute doel spiermassagroei? Dan is het belangrijk dat je niet alleen goed traint, maar ook goed eet. Spiermassa kweken betekent proteïne consumeren. Vlees is gegarandeerd een perfecte manier om jou de dagelijkse proteïne boost te geven. In dit artikel worden drie stukjes dier geadviseerd die in tegenstelling tot andere stukken vlees echt veel proteïne bezitten.
Het krachtigste voer: vlees
Vlees is krachtig voer. Het maakt je niet alleen sterker, maar de proteïne in het vlees zorgen er ook voor dat je spieren snel herstellen. Daarnaast ben je niet alleen krachtiger, maar ook energieker. Meer energie leidt tot krachtigere en intensievere trainingen. Van die extra rolletjes op je buik ben je dan ook snel af.
Varkenshaas (zonder bot)
Varkenshaas, het woord alleen al lezen of uitspreken doet het water al in je mond lopen. Dit decadente vlees brengt je maaltijd niet alleen naar een nieuw niveau, maar ook jouw krachttrainingen. Varkenshaas is vlees vol proteïne. Een stuk bereidde varkenshaas bezit 26 gram aan proteïne poeder! Je zal geen lekkerder, maar ook minder vet stuk vlees vinden dat zo veel proteïne bezit.
(H)eerlijke vleestip: Bereid dit vlees vol proteïne in pekel. Op deze manier wordt moeilijk te eten spierweefsel van het vlees malser.
Kalkoen en kippenborst
Kippen en kalkoenen horen op de boerderij, maar op je menu vormen ze ook een substantieel onderdeel. Kip en kalkoen is een klassieker onder de bodybuilding voeding. Deze scharrelende beesten zitten vol eiwitten en hebben weinig vet (ervan uitgaand dat je het vel van de kippen en kalkoenen niet opeet). Een portie kip of kalkoen levert je algauw een portie proteïne op van 24 gram. Vlees vol proteïne dus!
De neef van de kip is de kalkoen. Dit is een soortgelijke variant van de kip en bezit dezelfde hoeveelheden eiwit per pond. Zo kun je om de dag variëren. De ene dag kip, de andere dag kalkoen en je krachtprestaties blijven verbeteren.
(H)eerlijke vleestip: Net als bij varkenskoteletten, kipfilet en kalkoenfilet kan je profiteren van gepekeld vlees. Vermijd plofkippen en plofkalkoenen vol gepompt met antibiotica, maar kies voor biologische kippen en biologische kalkoenen.
Steak (biefstuk)
Biefstuk biedt de perfecte balans van smaak en eiwit. Biefstuk is afkomstig van net binnen het achterbeen. Dit betekent dat dit vlees sappiger en malser is.
Biefstuk geeft je niet alleen een sensationeel mooi moment tijdens de maaltijd, maar ook na de maaltijd profiteer je nog van dat heerlijke stuk biefstuk. Een portie biefstuk levert je namelijk 23 gram proteïne! Dit vlees vol proteïne draagt voldoende bij om je spieren te helpen herstellen en zorgt voor een boost aan je spiermassagroei.
Biefstuk biedt voor elke 7 calorieën een gram eiwit. Vergelijk dit met de vettere delen van een rund zoals een rib eye. Een rib eye levert ongeveer 1 gram eiwit per 11 calorieën.
(H)eerlijke vleestip: magere stukken vlees worden sneller droog op vuur dan wanneer je ze een dag in de Sahara laat bakken. Let er dus goed op dat je biefstuk snel gaar is.