Er is niet één manier om meer vet te verbranden. Het gaat om de totaalaanpak van manieren.

Het gaat niet meer alleen om veel minder calorieën binnen te krijgen dan je verbrandt. Het kan ook dat je gewoon veel meer calorieën verbrandt door een boost te geven aan je sport en de juiste voeding te eten.

Sterker nog, als je door krachttraining en cardio vet wilt verbranden, is de kans groter dat de vetverbranding veel sneller gaat!

1. Doe aan krachttraining

Hoppa, wil je vet verbranden? Er niet eruit zien als een iel mannetje? Ga naar de sportschool en doe aan krachttraining. Laat je spieren branden en de calorieën verbranden.

Als je het goed aanpakt, val je vrijwel niet af. Klinkt misschien wat vreemd in je oren, maar het is echt waar. Als je het goed aanpakt, creëer je spieren en raak je je vet kwijt.

Door krachttraining bereik je allerlei mooie dingen: veel spieren, vetverbranding en een kickback effect.

Door veel aan krachttraining te doen maak je spieren aan. Spieren vragen heel veel energie, en daardoor zal je ook in rust meer calorieën verbranden.

Een uurtje krachttraining leidt ertoe dat je zo’n 400 á 500 calorieën verbrandt. Dat is niet het enige. Met krachttraining krijg je te maken met het zogenoemde kickback effect. Je metabolisme blijft na een work-out zo’n 48 uur verhoogd, waardoor je vet blijft verbranden.

2. Zorg voor suikers op de juiste momenten

Voorkom insuline pieken op je dag. In een rustmoment voeding eten vol met insuline is slecht. Slecht voor je bloeddruk, slecht voor je vetverbranding.

Insuline zit niet alleen in voeding met suiker. Het zit ook in koolhydraatrijke voeding. Je lichaam zet koolhydraten om in insuline. Juist deze suikers zijn funest, want jouw lichaam slaat deze calorieën maar al te graag op.

Kortom, vermijd zoveel mogelijk suikers, zoals zoete tussendoortjes, fruit, brood en pasta.

Mag je dan helemaal geen insuline meer? Dat gelukkig wel. Alleen je moet wel voor suikers zorgen op de juiste momenten. De juiste momenten om insuline te nemen is vlak voor je work-out.

Insuline is rondom je work-out juist verstandig om te consumeren. Het zorgt ervoor dat je spieren snel herstellen.

3. Eet voldoende proteïne

Je lichaam krijgt het hard te verduren met deze manier van vetverbranding. Je traint keihard en je eet niet zoveel als dat je eigenlijk zou willen.

Een klein gevaar komt hierbij om de hoek kijken. Wat gebeurt er dan met je spieren? Verdwijnen die samen met het vet?

Dat kan, maar niet als je het goed aanpakt. Je moet natuurlijk niet zo weinig eten, dat je lichaam in spaarstand raakt en je spieren je verlaten.

Daarnaast kan je een boost geven aan je spierherstel en spiergroei door voldoende eiwitten te consumeren. Dat kan je doen door voeding met veel eiwitten in je menu te zetten. Denk hierbij aan tonijn, kabeljauw, kip, kalkoen, gerookt vlees, tartaar, noten, zuivel en eieren.

Een andere manier om veel eiwitten naar binnen te krijgen is door creatine te gebruiken. Creatine is één van de meest populaire supplementen in de krachttraining-wereld. Het is niet zo gek ook. Creatine is dé stof om jouw spieren te laten herstellen en te laten groeien.

4. Geef een boost aan je stofwisseling

Je kan jouw vetverbranding op een hele simpele manier ondersteunen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is aantal aanpassingen brengen in jouw eetmomenten.

Zorg als eerst voor een heel goed én gezond ontbijt. Door te ontbijten breng je jouw stofwisseling op gang. Dat is erg belangrijk, want als je stofwisseling op gang komt, verwerk je gedurende de dag je eten beter. Ontbijt goed, want daarmee voorkom je dat na paar uur je maag ontzettend gaat rammelen. De kans is dan ook groter dat je ongezonde tussendoortjes pakt.

Houd gedurende de dag de stofwisseling op gang. Zorg voor drie maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Vergeet niet om tussendoor te eten, anders komt je stofwisseling stil te liggen. Eet bijvoorbeeld tussendoor fruit, noten, groente en andere gezonde tussendoortjes.

Let tot slot goed op de verhouding in je maaltijden aan macronutriënten.

5. Stress niet!

Stress is voor veel mensen een dikmaker. Als je stress hebt, kan je in de vlucht- of vecht-modus raken. Daarbij maakt jouw lichaam het stofje cortisol aan.

Dit stofje zorgt ervoor dat jouw bloeddruk verhoogt. Je moet namelijk meer energie hebben in jouw noodsituatie, zo denkt je lichaam. Alleen juist deze reactie zorgt ervoor dat er minder energie gaat naar jouw lichaam, waardoor je spieren minder goed herstellen.

Daarnaast zorgt langdurige stress voor een minder goed gevoel van welbevinden. Dit heeft uiteindelijk negatieve gevolgen voor je immuunsysteem.

6. Ga niet belachelijk hard vet verbranden

Heb jij het voornemen om vet te verbranden? Schiet er dan niet in door. Dat werkt averechts.

Hoe komt het dat je juist minder vet verbrandt als je te hard dieet?

Als jij je vetverbranding wilt stimuleren, dan moet je calorie-inname lager zijn dat je calorieverbranding. Alleen dat tekort moet niet te groot zijn, dan schiet jouw lichaam in een stressreactie en die is alles behalve goed voor je vetverbranding.

Wanneer je te weinig energie binnen krijgt, raakt jouw lichaam in spaarstand. Dat betekent dat je lichaam zo goed mogelijk met de energie omgaat die binnenkomt. Alles wordt opgeslagen, en dat is juist iets wat je niet wilt hebben.

Bovendien raak je je spieren kwijt. Je lichaam geeft de energie aan de vitale functies, en niet aan jouw spieren.

Zorg daarom voor een juiste balans in je calorie-inname en je calorieverbranding.

7. Zorg voor energie met cafeïne

Cafeïne is een supplement die ontzettend handig kan zijn om jouw krachttrainingen effectiever te maken. Cafeïne is een stofje waarmee je jouw mentale uithoudingsvermogen versterkt. Je hebt meer energie, meer focus en je zenuwstelsel kan meer aan.

Als je cafeïne neemt vlak voor je work-out, kan je meer presteren, langer volhouden en dus ook meer vet verbranden en spieren aanmaken.

8. Vergeet je cardio niet

Krachttraining is goed om je vetverbranding te stimuleren, maar cardio kan ook goed bijdragen aan een betere en snellere vetverbranding. Je kan er zelfs voor kiezen om HIIT-trainingen te doen. Pas dan wel op dat je niet teveel van jezelf vraagt. Jij weet nu dat dat averechts werkt!

9. Zorg voor variatie in je fitness-oefeningen

Wat vallen we maar al te graag terug op wat we gewend zijn. Dit is ook goed te merken als je aan krachttraining doet. Je voert keer op keer dezelfde fitness-oefeningen uit. Natuurlijk is het goed dat je aan krachttraining doet.

Maar wil je meer spieren? Een betere vetverbranding? Meer resultaat?

Zorg voor variatie in je fitness-oefeningen. Daag verschillende spiergroepen uit door te wisselen met je oefeningen. Je maakt beter en sneller spierweefsel aan met als gevolg: meer vetverbranding.

10. Vergeet het supplement L-carnitine niet

Carnitine is een aminozuur. Deze draagt bij aan het verplaatsen van vetzuren naar je spiercellen. Hierdoor wordt vet niet opgeslagen in je vetcellen, maar gebruikt als energie voor je spieren.

Het gevolg? Je spieren herstellen sneller, je maakt minder vet aan en je hebt sneller jouw doel bereikt!

Aanbevolen producten

Ontdek onze selectie van hoogwaardige voedingssupplementen, zorgvuldig gekozen om je krachttraining optimaal te ondersteunen. Elk supplement draagt bij aan jouw algehele welzijn, met essentiële voedingsstoffen die je helpen om je sportieve doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren.
NP Natuurlijke Fatburner
De natuurlijke fatburner van Natuurlijk Presteren, met zijn unieke en complexe samenstelling, is speciaal ontwikkeld om je lichaam effectief te ondersteunen bij gewichtsverlies. Deze formule zorgt voor gewichtsreductie zonder een opgejaagd of onrustig gevoel.
Crazy Nutrition Tri-Protein
TRI-PROTEIN van Crazy Nutrition brengt een unieke combinatie van 4 krachtige eiwitten samen, ontworpen om in drie verschillende fasen te worden verteerd. Met 24 gram aan natuurlijke, niet-GMO-eiwitten, biedt deze allesomvattende formule je de meest complete eiwitondersteuning die je nodig hebt voor je training en herstel.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.