Dumbbell Bent-Over Row

Hoe doe ik een Dumbbell Bent-Over Row?

Ga met licht gebogen knieen staan, met de rug goed recht. Houd de halters vast op iets meer dan schouderbreedte en houd de armen omlaag. Houd de buikspieren gespannen, adem in en trek de halters tot borsthoogte. Laat je armen vervolgens zakken naar startpositie terwijl je uitademt. Met deze oefening train je de lats, de traps en de biceps.

4 reacties op “Dumbbell Bent-Over Row”

  1. Beste Denvin,

   De hoeveelheid herhalingen per set hangt af van je doel. Bij minder herhalingen (1-6) train je jouw maximum kortdurende kracht. Bij meerdere herhalingen (12+) train je op uithoudingsvermogen en massa. We raden je ook aan je trainingen te variëren voor snelle spiergroei, aangezien bij veel van dezelfde trainingen je lichaam went.

   Nog een idee is één van onze schema’s te volgen voor betere resultaten. Ze zijn te zien op:
   https://www.krachttrainingen.com/krachttraining-schema/

   Succes!

 1. en hoe goed is dit voor de rug eigenlijk?
  kwestie van het feit dat ik daar maar 1 exemplaar van heb 🙂

  op het werk leer je net niets vanuit gebogen houding te heffen ivm rugschade

  1. Beste Yoeri,

   Zoals je ziet op de video en in de omschrijving van de oefening, is de rug in deze oefening niet gebogen. Wat je hebt gehoord heeft te maken met een gebogen rug, wat dus wel schade kan opleveren mits er te zware gewichten worden gebruikt.

   Een tip om je rug goed recht te houden, is tijdens deze oefening je buikspieren aan te spannen. Je zult merken dat je dan automatisch een rechte en stevige houding aanneemt.

   Trainse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *