Een veel gestelde vraag: ”waarom word ik misselijk tijdens sporten?” Lees hier verschillende reden waarom misselijkheid tijdens sporten optreedt en wat je er tegen kunt doen.

Ben je halverwege een superset, begint je maag opeens te protesteren. Die superset is allesbehalve super meer. Je sport, maar je bent vreselijk misselijk. Hoe dan?!

Water drinken

Als je een fles water naar binnen hebt gewerkt, legt dat een hoop uit. Je maag heeft een bepaalde hoeveelheid zuur in het lichaam dat nodig is om het voedsel af te breken. Wanneer je veel water drinkt, komt het zuur boven het water uit. Spring op en neer en de H2O klotst op en neer, waarvan je misselijk kan worden.

Eten

Zowel veel eten als weinig eten vooraf aan je training kan je een misselijk gevoel opleveren. Het is het beste als je een gemixte maaltijd consumeert twee of drie uur vooraf aan je work-out of je kiest een kleine snack voordat je begint.

Als je een vetrijke maaltijd consumeert vooraf aan je work-out, zal je gegarandeerd misselijk worden. Vet doet er twee keer zo lang over om af te breken. Net zoals eiwit of koolhydraten.

Te hard trainen

De twijfelachtige staat van jouw buik kan ook het gevolg zijn van te hard trainen. Dan ben je te snel en te hard gegaan. Wanneer je keihard traint, wordt het bloed weggetrokken uit het maagdarmkanaal. Het bloed moet namelijk naar de spieren die hard moeten werken om van zuurstof te worden voorzien. De tocht van het bloed van jouw maagdarmkanaal naar je spieren kan misselijkheid veroorzaken. Dit wordt nog eens versterkt in hitte. Je lichaam moet ook nog eens hard werken om je koel te houden.

Bottom line

Eet een lichte, vetarme maaltijd twee of drie uur van tevoren. Drink ook niet teveel water van te voren. Wanneer je hongerig wordt, eet dan een snack of iets lichts.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.