Waarom vrouwen aan krachttraining moeten doen

pic-vrouwenkt

Als je als vrouw wordt geadviseerd om te gaan gewichtheffen om meer spiermassa te kweken, krijg je misschien visioenen van vrouwen met uitpuilende biceps en overdadige spiermassa waardoor ze meer op een man dan op een vrouw lijken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van krachttraining. Veel vrouwen beperken zich bij het trainen liever tot de afdeling cardio. Maar toch heeft gewichtheffen een aantal positieve kanten die je niet hebt als je alleen cardiotraining doet.

Wanneer je als vrouw twee keer per week krachttraining doet, zul je merken dat je gemakkelijker vet verbrandt en dat je algehele conditie verbetert. Ook zul je merken dat je spieren soepeler worden en dat het trainen je daardoor gemakkelijker afgaat. Daarom geven we je vijf goede redenen om nog vandaag te beginnen met krachttraining.

1. De beste manier om calorieën te verbranden

Veel vrouwen worstelen levenslang met hun gewicht. Maar alleen een dieet volgen helpt niet om af te vallen. Daar is meer voor nodig. Feit is dat je met cardiotraining meer calorieën verbrandt dan met krachttraining. Maar er is iets wat je moet weten: het herstellen van spierweefsel, nodig na inspannende krachttraining, kost meer energie dan het verbranden van vet. Dus als je je spieren door middel van krachttraining aan het werk zet, zal je lichaam vetweefsel gaan omzetten in spierweefsel. Het vet wordt gebruikt als brandstof om de door training beschadigde spieren weer te herstellen.

2. Vrouwen moeten hun best doen om voldoende spiermassa te behouden

Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen tussen hun 30e en hun 70e levensjaar zo’n 22% van hun spiermassa verliezen. De “ruimte” die daardoor in het lichaam ontstaat wordt in de meeste gevallen gevuld met vet, wat het een nog ongezondere ontwikkeling maakt. Daarnaast neemt vet ook meer ruimte in, tot wel 18%. Dit kan leiden tot het bizarre fenomeen dat je gewicht afneemt, maar dat je toch dikker wordt en je een grotere maat kleding moet gaan dragen. Daarom is het belangrijk om als vrouw te zorgen dat je spiermassa zo goed mogelijk op peil blijft.

3. Het wapen tegen osteoporose

Vrouwen krijgen vroeg of laat allemaal te maken met een meer of mindere mate van osteoporose oftewel botontkalking. Als gevolg van hormonale veranderingen na de overgang neemt de botomvang en de sterkte van de botten af. Dit kan leiden tot ernstige problemen zoals botbreuken en pijn in de gewrichten. Gewichtheffen zorgt ervoor dat de spieren worden gestimuleerd. De spieren stimuleren op hun beurt weer de pezen die aan de botten vastzitten. Zo zorg je door krachttraining uiteindelijk ook voor sterkere botten.

4. Krachttraining zorgt voor een beter geestelijk welzijn

Wanneer je aan krachttraining doet zul je merken dat je minder last hebt van stress en stemmingswisselingen. Bij krachttraining wordt namelijk het “gelukshormoon” endorfine aangemaakt in de hersenen waardoor je je los van het uiteindelijke trainingsresultaat gelukkiger voelt. Een Australisch onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen die driemaal per week krachttraining deden, en wel chest presses, lat pull-downs en biceps curls, na een periode van tien weken zich 18% beter voelden. Daarnaast is aangetoond dat krachttraining het stresshormoon cortisol te lijf gaat en ervoor zorgt dat je je minder geagiteerd voelt en het angstgevoelens vermindert.

5. Verklein je kans op diabetes

Diabetes wordt in rap tempo volksziekte nummer 1, en dan vooral diabetes type II, de vorm die je op latere leeftijd ontwikkelt als gevolg van een ongezonde levensstijl. Krachttraining kan ervoor zorgen dat suikers beter door het lichaam worden afgebroken, wat het risico op het ontwikkelen van diabetes verkleint. Krachttraining kan daarnaast bij mensen die aan diabetes lijden, zorgen voor een verbetering van de bloedsuikerspiegel. In sommige gevallen is een combinatie van krachttraining en aerobics effectiever tegen diabetes dan de reguliere medicatie.

Handige krachttraining supplementen voor vrouwen

Hieronder worden enkele natuurlijke supplementen beschreven die je helpen beter te herstellen om zo spiermassa groei te bevorderen. Supplementen zijn een aanvulling op je dagelijkse dieet en helpen met het sneller behalen van resultaat. Door maximale inspanning te behalen en hier vervolgens te van profiteren.

 • koop-whey

  Whey Perfection

  Wei-proteïnen staat bekend als het #1 voedingssupplement over de hele wereld. Het bevat een volledige hoeveelheid van alle essentiële aminozuren die men nodig heeft. Het is een ideale bron van eiwitten, ideaal voor iedere krachttrainer opzoek naar een sterk en gezond lichaam.

  Klik hier om Whey Perfection te bestellen of lees de review.

 • Testogen Testosteron

  Testogen

  Testogen zorgt op een veilige wijze voor een natuurlijke verhoging van het testosteron level. Met een hoger testosteron level behaal jij maximaal resultaat met krachttraining. Probeer het zelf uit: Testogen heeft een niet goed geld terug garantie.

  Klik hier om Testogen te bestellen of lees de review

4 reacties op “Waarom vrouwen aan krachttraining moeten doen”

 1. Heel leuk en interessant artikel! Ik doe nu al bijna een jaar aan krachttraining nadat ik al een halfjaar aan cardiotraining begonnen was en moet eerlijk zeggen door de krachttraining behaal ik veel sneller resultaat, gewicht is wel wat aangekomen maar de spiermassa ook en das het belangrijkste, wat dat gelukshormoon betreft dat is zeker waar! Na een intensieve krachttraining voel ik mij misschien wel uitgeput maar toch zo gelukkig en fier, mijn zelfvertrouwen is veel verbeterd en ik voel mij veel fitter en sterker! Dus vrouwen vergeet de afmartelende ellenlange cardiotraining om je kcal te verbranden en ga aan de krachttraining. Meer spiermassa = sterker lichaam = sterker mentale ingesteldheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *