Wat zijn de voordelen en nadelen van de gewichtshefriem? Het is een enorm trendy fitnesstool vandaag de dag. Helaas weet niet iedereen even goed wat de functie ervan is. Wil je goed op de hoogte zijn van de gewichtshefriem en deze goed inzetten? Lees dan gauw verder!

Wat is een gewichtshefriem?

Een gewichtshefriem staat onder veel namen bekend, waaronder de fitnessriem, en de lifting belt. Een gewichtshefriem zit om de middel en drukt de buik en de rug naar binnen. Hierdoor wordt de ruggengraat gestabiliseerd. De fitnessriem zorgt er uiteindelijk voor dat de spanning vast gehouden wordt.

Een gewichtshefriem kan van verschillende materialen gemaakt zijn, waaronder leer, leer met suède en nylon. Naast verschillende materialen, zijn de gewichtshefriemen verkrijgbaar in verschillende maten. Alleen wat zijn de voordelen en de nadelen van een gewichtshefriem eigenlijk? Waarom zou je een lifting belt gebruiken?

Wanneer gebruik je een gewichtshefriem?

De gewichtshefriem wordt veelal gebruikt wanneer de benen en / of de rug getraind wordt. Dit komt omdat de fitnessriem zorgt dat er minder druk uitgeoefend wordt op de lage rugspieren en de rugwervels. Hierdoor ervaar je meer stabiliteit.

Toch zijn er geen strikte regels voor het gebruik van een fitnessriem. Iedereen heeft een ander lichaamstype en eigen individuele doelstellingen. Vaak wordt de gewichtshefriem gebruikt voor het tillen van zware gewichten. De riem vormt dan een hulpmiddel tijdens de krachtoefening.

Wanneer moet je geen fitnessriem gebruiken?

Veel mensen hebben geen idee waarvoor de fitnessriem precies bedoeld is. Het belangrijkste is dat je de riem niet gaat gebruiken, omdat je de verkeerde technieken hebt.

Als eerst moet je de basis van de technieken goed onder de knie hebben. Dat betekent dat je de gewichtshefriem niet moet gebruiken als je stabiliteit wilt hebben, wanneer het zonder die riem niet lukt. Afhankelijkheid van de fitnessriem is fout. Door de riem te dragen, neemt de functie van de stabiliserende spieren af, waardoor ze zwakker kunnen worden.

De lifting belt moet je zien als een tool voor de gevorderde fitnesser. Wanneer je de techniek onder de knie hebt en heel veel gewicht wilt heffen, dan is zo’n riem een handige tool.

Interesse in een gewichtshefriem? Je kan hier verschillende riemen shoppen.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.