Je traint hard, maar zonder resultaat. Trainen zonder resultaat is frustrerend. Hoogstwaarschijnlijk vraag je je ook af waardoor je krachttraining niet werkt. De weg naar succes kan lang duren, dat is bekend. Maar wat als die weg heel erg lang duurt? Dan is toch wel tijd om even achter je oren te krabben en je af te vragen of je het wel juist aanpakt.

1. Teveel rust tussen de sets

Je geeft alles wat je hebt tijdens een oefening. Alleen wanneer je een set hebt voltooid, smokkel je met de rust. Dit lijkt iets kleins, maar de gevolgen voor je training zijn groot. Door je rustpauze te verdubbelen (of zelfs meer!) verlies je de intensiteit van je training.

2. Trainingen zonder explosiviteit

Ben je vaak urenlang in de sportschool? Dan kan je je misschien ontzettend gezond voelen, maar het tegendeel is vaker waar. Te lange trainingen leiden tot rustige en makkelijke workouts. De gedachte hierachter is meer dan logisch. Waarom zou je alles geven als je over een uur nog steeds in de fitnessruimte bent? Het is beter om lange trainingen in te ruilen voor korte explosieve workouts.

3. Te eenzijdige trainingen

Heb je eenmaal een oefening goed onder de knie, dan zijn we geneigd iedere sportsessie terug te vallen op deze oefening. Natuurlijk is het goed om eerst de technieken van een oefening goed onder de knie te krijgen; alleen blijf niet te lang hangen bij een bepaald aantal soorten oefeningen. Je vergeet dan meerdere spiergroepen te trainen, en daardoor blijf je achterlopen. Zorg voor afwisseling in je training en ontwikkel meerdere spiergroepen.

4. Geen cardio in combinatie met krachttraining

Cardio combineren met krachttraining wordt vaak als slecht bestempeld. Het tegendeel is waar. Als je genoeg en juist eet, en voldoende krachtoefeningen uitvoert, dan haal je enorm veel voordeel uit cardiotraining. Met cardio vergroot je je uithoudingsvermogen en verbeter je de conditie. Hierdoor kun je langer en beter trainen en heb je minder lang pauze nodig tussen de sets.

5. Je traint teveel

Je zou denken dat hoe meer je traint, hoe meer resultaat je haalt. Dit is een grote valkuil van veel bodybuilders. Juist op deze manier ga je trainen zonder resultaat. Je spieren kunnen niet herstellen. Bovendien heb je meer kans op blessures. Daarom is het advies: luister altijd naar je lichaam. Je lichaam geeft het beste aan of je te ver gaat.

6. Geen consistentie in de trainingen

Hoe vaak train je? Heb je een workout schema? Trainen zonder resultaat zie je veel bij krachttrainers die geen consistent programma hebben. Zorg ervoor dat je een plan hebt waar je je aan kan houden.

Het is goed om te weten dat je in het begin heel veel progressie maakt. Je wordt sterker, groter en valt af. Alleen deze snelle vooruitgang resulteert algauw in een plateau. Juist daarom is het goed om een plan te hebben. Je moet die plateau te boven komen. Dat vraagt discipline, oefening en doorzettingsvermogen.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.