Fitness hoeft geen gezwoeg te zijn. Deze tips kunnen je helpen om focus en pret in je routine aan te brengen.

Ben je ooit aan een fitness programma begonnen en er al snel mee gestopt? Als je hier ja op hebt geantwoord, ben je niet alleen. Veel mensen beginnen aan fitness programma’s maar stoppen daarmee wanneer het saai begint te worden of als de resultaten niet snel genoeg komen. Hier zijn zeven tips om je te helpen gemotiveerd te blijven.

1. Stel doelen

Begin met simpele doelen en ga door met langere termijn doelstelling. Onthoud dat je realistische en bereikbare doelen stelt. Het is gemakkelijk gefrustreerd te raken en op te geven wanneer je doelen te ambitieus zijn.

Bijvoorbeeld, als je een tijd lang et geoefend hebt, een korte termijn doel kan zijn om 10 minuten per dag te wandelen, 3 dagen per week. Een intermediair doel kan zijn om 30 minuten per dag 5 dagen per week te wandelen. Een lange termijn doel kan zijn om een 5kilometer wandeling te voltooien.

2. Maak het leuk

Vind enkele sporten of activiteiten die je leuk vind en varieer de routine om je afwisseling te houden. Als je de workouts niet meer leuk vind, probeer iets anders. Ga bij een volleybal of softbal vereniging. Neem ballroom danslessen, ga naar een gezondheidsclub of een oosterse vechtkunst centrum. Ontdek je geheime atletische talenten. Onthoud, oefeningen hoeven geen gezwoeg te zijn, en je bent veel eerder geneigd om je aan een fitness programma te houden als je er pret in hebt.

3. Maak fysieke activiteiten tot onderdeel van je dagelijkse routine

Wanneer het moeilijk is om de tijd te vinden voor oefeningen, val dan niet terug op smoesjes. Plan je workouts zoals je alle belangrijke activiteiten plant. Je kunt ook fysieke activiteiten ‘meesmokkelen’ gedurende de dag. Neem de trap in plaats van de lift. Loop heen en weer langs de zijlijn als je de kinderen ziet sporten. Fiets op een stationaire fiets of doe oefeningen voor krachttraining terwijl je s’ avonds televisie kijkt.

4. Zet het op papier

Hoop je gewicht te verliezen? Wil je meer energie? Beter slapen? Een chronische conditie in de hand houden? Schrijf het op. Het zien van de voordelen van geregelde oefeningen kan je helpen gemotiveerd te blijven.

Het kan ook zijn dat het helpt voor je om een dagboek bij te houden. Houd bij wat je deed tijdens iedere oefening, hoe lang je oefende en hoe je je achteraf voelde. Het bijhouden van je inzet kan helpen om naar je doelen te werken, en je eraan te herinneren dat je vorderingen maakt.

5. Bundel krachten met vrienden, buren, of anderen

Je bent hier niet alleen in. Nodig wat vrienden of collega’s uit om mee te komen als je gaat oefenen. Sport samen met je partner of je geliefden. Speel voetbal met je kinderen. Organiseer een groep van buren om samen fitnesslessen te nemen bij een lokale gezondheidsclub.

6. Beloon jezelf

Neem na iedere oefensessie een paar minuten om de goede gevoelens die het oefenen geeft tot je te nemen. Dit soort interne beloning kan je helpen voor lange tijd toegewijd te raken aan regelmatige beweging. Externe beloningen kunnen ook helpen. Wanneer je een langere termijn doel bereikt heb, trakteer jezelf op een nieuw paar wandelschoenen of nieuwe muziek om tijdens het oefenen van te genieten.

7. Wees flexibel

Als je het te druk hebt voor een workout of je hebt er simpelweg helemaal geen zin in, neem een dag of twee vrij. Wees mild voor jezelf als je even rust nodig hebt. Het belangrijkste is om zo snel als mogelijk weer terug op de rails te komen.

Nu je weer je enthousiasme terug hebt, ga bewegen! Stel je doelen, maar het leuk en geef jezelf zo af en toe een schouderklopje. Onthoud, fysieke activiteit is voor het leven. Lees deze tips opnieuw wanneer je merkt dat je motivatie verdwijnt.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.