TIP: “Met deze drie buikspieroefeningen stoom jij je klaar voor de zomer.”

Bijna iedereen droomt van een mooie strakke buik met sterke buikspieren. Met de volgende drie speciale buikspieroefeningen zorg je ervoor dat je buikspieren sterker worden. Daardoor verbeterd je figuur en conditie, en daar doe je het natuurlijk voor!

Trainen voor sterke buikspieren

Bij het trainen van de buikspieren denken veel mensen direct aan de rectus abdominis, de buikspier die bij getrainde mensen zo’n prachtig sixpack laat zien. Maar je kunt je buik ook trainen door de dwarse abdominis te trainen. Wanneer je deze dwarse buikspier voldoende traint wordt het gemakkelijker om je buik in te houden. Dit kan een voordeel zijn tijdens een fotoshoot, of wanneer je je op je best wilt laten zien op een podium of op het strand. De dwarse buikspier is hiervoor de belangrijkste spier, nog belangrijker dan de rechte buikspier.

Oefening 1: Standing Stomach Vacuum

Ga rechtop staan en houd je buik in door diep in te ademen. Dit kan in het begin lastig zijn, maar je zult merken dat het na een paar keer oefenen beter gaat. Doe deze oefening 12 keer achter elkaar en houd je buik gedurende 3 seconden in. Deze oefening herhaal je na een korte rustperiode met opnieuw 12 vacuüms van 3 seconden.


Oefening 2: Plank Vacuum

Deze tweede oefening lijkt erg op de eerste, alleen doe je de oefening nu in een andere houding, namelijk liggend op de grond alsof je push ups gaat maken. Terwijl je ligt doe je de oefening door je buik gedurende 3 seconden je buik in te houden en dit 12 keer achter elkaar te herhalen, ook deze oefening doe je twee keer met een korte rustperiode.


Oefening 3: Stability Ball Tuck

Bij deze oefening gebruik je een trainingsbal die in de fitness sport wordt gebruikt. Je ligt op de grond en plaatst je schenen op de bal. Trek de bal naar je knieën en weer terug. Dit lijkt een gewone buikspieroefening, maar je kunt je buikspieren meer trainen door tijdens het terug rollen van de oefenbal een vacuüm uit te voeren zoals in oefening 1.


Met de bovenstaande oefeningen train je onderste buikspieren voor de zomer. Dit is een goede voorbereiding en zal bij de juiste uitvoering het zo vaak gewenste sixpack vormen. Het is aanbevolen om deze drie oefeningen te doen na je gebruikelijke workout, aangezien het ook het beste werkt wanneer je al enigszins vermoeid bent van het trainen. Het is niet bedoeld als vervanging van een normale workout, maar als een aanvulling om je buikspieren te trainen.

Klik hier om alle buikspieroefeningen in de Krachttrainingen.com database te bekijken.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.