Wat er gebeurt als je vanwege een blessure strekoefeningen moet gaan doen

Veel mensen hebben een hekel aan strekoefeningen, ze zien er het nut niet van in. Je kunt toch veel beter aan je conditie werken door te gaan hardlopen of krachttraining doen, daar bereik je uiteindelijk toch veel meer mee. Dat is wat veel mensen denken. Maar dat de werkelijkheid anders is, ondervond een man die noodgedwongen strekoefeningen ging doen. Vanwege een heupblessure die hij opliep door te intensieve training was hij veroordeeld tot strekoefeningen. Hij vertelt hier zijn eigen verhaal.

Nieuwe verhelderende inzichten

“ik belde een fysiotherapeut in New York”, vertelt de man. Deze fysiotherapeut maakte hem allereerst duidelijk dat de basis bij veel mensen al fout is. We zitten te veel, we gebruiken te weinig verschillende spieren en daardoor ontstaan problemen. Zijn advies was dus even eenvoudig als voor de hand liggend: Doe iedere dag minstens 10 minuten stretch oefeningen. Neem bij voorbeeld de Modified Pigeon Stretch. Dit is een heel goede oefening om je gewicht beter te verdelen. De meeste mensen steunen meer op hun rechterheup, waardoor ze problemen kunnen krijgen. De Modified Pigeon Stretch helpt je dit probleem te voorkomen of te verhelpen. Je hoeft deze oefening slechts enkele minuten per heup te doen. Het is een goede voorbereiding op een lower body workout.

Verbetering binnen enkele weken

De man in ons verhaal nam de goede raad van zijn fysiotherapeut ter harte. Hij deed de stretch oefeningen dagelijks. Op de dagen dat hij naar de sportschool ging gebruikte hij het als warming up. Op de dagen dat hij niet trainde deed hij zijn oefeningen thuis of op kantoor, daarbij de geamuseerde blikken van zijn vriendin en zijn collega’s negerend. Binnen een maand was hij van zijn klachten af.

Meer verbeteringen door de stretch oefeningen

Maar niet alleen was de blessure snel verleden tijd. Ook de conditie verbeterde sterk. Wanneer je regelmatig stretch oefeningen doet kun je je prestaties eenvoudig verbeteren. Het aantal pullups en pushups verhogen per oefensessie zal je helemaal nie3t zwaar vallen. Ook duurtrainingen zoals hardlopen leveren betere prestaties op. Behalve de al eerder genoemde Modified Pigeon Stretch kun je hiervoor ook de Couch Stretch, de Lat Stretch of de Counterweight Deep Squat. Hiervoor zijn op het internet instructievideo’s te vinden waarin de oefeningen worden uitgelegd. Je kunt deze oefeningen doen als warming up of als lichte training tijdens rustdagen. Voor iedere oefening is het aantal keren dat je deze moet doen beschreven. Wanneer je je aan dit schema houdt zul je een enorme verbetering bemerken in je conditie en uiteindelijk ook in je spiermassa.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.