Je hebt misschien al besloten om vanaf 1 januari met een nieuw krachttrainingsprogramma van start te gaan. Alleen voordat je er überhaupt mee begonnen bent, ga je nu al een gigantische strijd aan, en na een paar weken geef je al op. Met welke reden dan ook: te weinig resultaat, geen zin of motivatie om door te gaan. Herken jij dit? Je zou niet de enige zijn aangezien ruim 92% van de mensen hun nieuwsjaardoelen nooit zullen behalen. Met de volgende 15 tips heb je meer kans om bij die 8% te behoren.

De vraag is: hoe zet jij jouw vastberadenheid om in actie? Bovendien, hoe zorg je ervoor dat je deze vastberadenheid vasthoudt voor gedurende meer dan 30 dagen? Een jaar duurt immers 365 dagen, geen 30. Hoewel Krachttrainingen.com enkele honderden artikelen heeft die jou helpen om je trainingen effectiever te maken, kunnen wij niet naar jou toe komen en je dwingen om in beweging te komen. Op een bepaald moment ligt de verantwoordelijkheid bij jou. Jij moet actie ondernemen. Niemand kan het voor je doen.

Stort je op deze lijst om 2017 tot een echt fitness jaar te maken. Deze lijst is opgebouwd in een aantal onderdelen. Er worden verschillende manieren aangereikt die je helpen om daadwerkelijk te starten met het fitness programma.

1. Omschrijf je doel

Noteer één ultiem fysiek doel en bedenk hoe jij er graag uit wilt zien. Denk aan je gewicht, je lichaamsvet of andere verbeteringen aan je lichaam die jij graag zou willen zien. Nou, deel dit doel door drie. Je hebt dan een 90-daagse doel. Binnen 90 dagen zit jij al op een derde van je doel.

Door in stappen naar je einddoelstelling te gaan, raak je ontzettend gemotiveerd en gedreven om er echt voor te gaan. Je hebt iets binnen handbereik.

2. Maak tijd voor je gezondheid

Doe aan minstens 60 minuten fysieke activiteit per dag. Streef ernaar om elke dag iets actiefs te doen. Denk hierbij aan een wandeling met je hond of een ontspannen fietstocht. Profiteer van fantastische weer en voer je workouts buiten uit. Begin je met fitness? Start dan met twee sessies van 15 minuten of drie sessies van 10 minuten. Zo raak je gewend aan de trainingen.

3. Ontdek wat je leuk vindt

Gewichten zijn een van de beste manieren om belangrijke fysieke veranderingen teweeg te brengen bij je lichaam. Helaas geniet niet iedereen van gewichtheffen. De belangrijkste succesfactor op de lange termijn is dat je geniet van je activiteiten.

Kies iets dat fitness leuk maakt! Ontdek nieuwe oefeningen en activiteiten. Door te verkennen wat er allemaal te vinden is in de fitnesswereld, kan jij beter bepalen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Als een beginner zal bijna alles wat je tegenkomt een uitdaging zijn. Maar wanneer jij vooruitgaat week na week, zal je steeds meer winsten maken.

4. Ga het niet alleen doen

Trainen met een vriend die op een soortgelijk niveau als jij zit en soortgelijke doelen heeft, is zeer motiverend. Je slaat minder snel een training over en je hebt de druk dat iemand afhankelijk van je is. Dit maakt dat jij er sneller echt voor gaat.

5. Wees bij mensen met soortgelijke doelen

Vrienden kunnen je ook op andere manieren helpen. Omring jezelf met vijf nieuwe vrienden op kantoor, op school of in je persoonlijke leven die zich actief inzetten voor gezondheid en fitness.

Mensen die kiezen voor een gezonde levensstijl, steken vanzelf jou aan om ook gezond te leven. Het omgekeerde geldt ook. Als je vrienden passief gedrag vertonen, doe jij dat ook sneller.

6. Vermijd het vergelijken van jezelf met anderen

Vergelijk jezelf niet met anderen. In plaats daarvan moet jij jezelf vergelijken met vorige week. Kijk naar je vooruitgang en wat je nog moet verbeteren. Probeer jezelf 5 tot 10 procent meer te verbeteren dan vorig jaar.

Het is moeilijk gemotiveerd te blijven, wanneer jij jezelf vergelijkt met topatleten. Wat deze kampioenen gemeen hebben met jou is dat ook zij besloten waren om hun conditie op een dag te verbeteren. Zij gingen ermee door. Dat kan jij ook!

7. Lees en leer om gemotiveerd te raken

Een gemakkelijke manier om inspiratie op te doen en je kennis van fitness, training en voeding te verhogen is door elke dag een online fitness artikel te lezen.

In dit online magazine kan je grandioos veel leren over alles omtrent sport en voeding. Door elke dag een beetje meer te lezen en meer te begrijpen, ga je ook steeds meer inzien waarom jij iets doet.

8. Ga voor fysieke uitdagingen buiten jouw comfort zone om

We willen allemaal een comfortabel leven. We willen sporten met zo min mogelijk inspanning en de beste resultaten behalen.

Alleen om echte adembenemende resultaten te behalen, moet jij je lichaam uitdagen. Pas jouw mentaliteit aan. Zoek de grotere uitdagingen op. Stap je comfort zone uit. Om echte resultaten te behalen, moet jij tot het uiterste gaan.

9. Stop niet te snel

Veel mensen zullen stoppen met hun opleiding, omdat ze niet snel genoeg resultaten zien. Hetzelfde geldt voor sport en beweging. Alleen om echt resultaat te behalen moet je voor de lange termijn gaan.

Ga stapsgewijs vooruit. Een ijzersterke inzet betaald zich na paar maanden absoluut terug. Doe een voor,- en nameting. Maak foto’s van jezelf voordat je begon en kijk hoe je er na paar maanden bent veranderd. Dat motiveert!

10. Voer een 90-daagse transformatie wedstrijd uit

Wil je grootste veranderingen in je lichaam waarmaken? Duik in een transformatie wedstrijd! Doe het niet voor het geld. Doe het voor de persoonlijke uitdaging.

Er helemaal voor gaan en een deadline vastzetten, maakt dat je jouw motivatie in stand houdt. Talloze mensen hebben deze methode gebruikt en ongelooflijke resultaten bereikt. Dat kan jij ook!

11. Blijf op koers

Elke fitness liefhebber zal je vertellen dat het makkelijker is om op koers te blijven wanneer je al een poos een succesvol programma volgt. Succes leidt tot succes. Daarom is het makkelijker voor beginners om van de fitness wagon te vallen, juist omdat ze nog zo weinig hebben geïnvesteerd.

Wanneer jij ervoor gaat en fysiek veranderd, dan zal je absoluut nog meer gemotiveerd zijn om door te gaan. Dat is de reden waarom die eerste paar maanden zo belangrijk zijn. Je moet je bankhangbuien uitstellen en echt trainen. Alleen dan kom je vooruit.

12. Langzaam en regelmatig wint de race

Ooit gehoord van het gezegde dat het leven een marathon is en geen sprint? Nou, hetzelfde geldt voor jouw conditie. Het doen van een vier uur durende training in de hoop dat je snel sterk wordt, snel afvalt en enorme spieren opbouwt, doet meer kwaad dan goed.

Ga voor een gebalanceerde benadering. Doe een uur per dag een work-out. Je resultaten zullen dan sneller verbeteren en je voorkomt een burn-out.

13. Ga aan de slag met aandoeningen

Als je een lichamelijke aandoening hebt die jouw sportactiviteiten belemmeren, dan moet je een afspraak maken met een sportgeneeskunde arts of fysiotherapeut. Zij kunnen jou helpen bij het herstel van de problemen met verschillende oefeningen. Net zo belangrijk. Ze kunnen je ook leren om jouw training aan te passen, zodat je nog steeds veilig kan trainen.

14. Stijg en schijn

Doe je workout in de morgen, voordat je de rest van de dag lekker relaxt wilt blijven. Bonus: een ochtend training verhoogt jouw vertrouwen voor de rest van de dag.

15. Ga achter je bureau vandaan

De banen van tegenwoordig brengen steeds meer risico met zich mee op hart- en vaatziekten. En niet te vergeten een extra inch of twee rond het midden (en die twee dingen zijn nauw verwant).

Zorg dat je beweegt, ook op je werk. Schaf een pauze van 30 minuten in. Doorbreek die lange periodes achter je bureau. Loop een rondje of breng een brief naar je collega. Blijf bewegen!

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.