Als bodybuilder hardlopen én krachttrainingen doen, dat kan niet. Zo luidt een veel gezegde constatering. Alleen is dat waar? Waarom denken mensen dat? In dit artikel krijg je antwoord op waarom je als bodybuilder juist moet hardlopen.

Wat mensen zeggen over bodybuilders die hardlopen

Hardlopen is een duursport. Dat betekent veel calorieverbranding en weinig spieropbouw. De les die mensen hieruit trekken; hardlopen breekt je spieren af. Logisch dat mensen dat denken. Bodybuilders zijn gemiddeld zwaarder dan hardlopers. Hierdoor verbrand je sneller en meer calorieën. Alleen is dit waar? Moet je hierom niet meer hardlopen als bodybuilder?

Feit: je spieren breken niet af met hardlopen

Cardio en spieropbouw kan je prima combineren. Of er spieren afbreken is afhankelijk van jouw voedingspatroon. Als je gaat hardlopen dan krijgen je spieren een hoop te verduren. Om te herstellen hebben ze eiwitten nodig, net als bij een krachttraining. Verhoog je eiwitinname, en je hebt alleen maar profijt van je wekelijkse hardloopuurtje.

Verbeter je krachttrainingen met cardio

Veel bodybuilders zijn krachtig en sterk, maar hebben geen uithoudingsvermogen. Het is dan lastig om een intensieve krachttraining vol te houden met een snelle afwisseling tussen de sets. Een slechte conditie betekent minder longinhoud en een razendsnelle hartslag bij sport. Hardlopen zorgt voor een betere conditie en een beter uithoudingsvermogen. Dit betekent dat je langer je sets volhoudt.

Alleen de kracht van dit positieve effect zit in meer dan hardlopen. Om cardio en krachttraining te combineren heb je voldoende slaap en goede voeding nodig. Eet eiwitten en consumeer veel calorieën.

Hardlopen is voor iedereen gezond

Hardlopen is gezond voor iedereen. Het stimuleert je bloedsomloop en zorgt ervoor dat er verse zuurstof door heel je lichaam gepompt wordt. Dit is goed voor je spieren, en je denkvermogen, maar het gaat ook hart- en vaatziekten tegen! Bovendien maakt hardlopen het geluksstofje endorfine aan. Na een hardloopsessie zit jij lekkerder in je vel.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.