Grote kans dat je de eerste week hebt overleefd. Motivatie is leuk en gemakkelijk te vinden in het begin. Ik ben klaar om een verandering te maken! Ik weet dat ik beter kan! Ik ben het zat om me ziek en moe te voelen!

Houd Dit in Gedachten en Succes Is Echt Onvermijdelijk

Het nieuwe jaar is een krachtige stimulans voor persoonlijke groei en een populaire tijd om die berg aan te pakken die je al lang wilde beklimmen. Als, net als veel mensen, jouw berg het verbeteren van je gezondheid en fitheid is, wordt de vraag: Hoe graag wil je het?

Want die motivatie aan het begin van het jaar duurt niet eeuwig, en uiteindelijk zul je een keuze moeten maken – doorgaan met het doen van de dingen, je Nieuwjaarsvoornemen najagen, of stoppen met het doen van de dingen. Het is zo simpel. Blijf naar de sportschool gaan of laat de tijd voorbijgaan op de bank. Blijf je sportkleding inpakken of geef toe aan “nog één e-mail” op het werk. Blijf je kracht, tijd en energie weggeven of neem controle door je trainingen te prioriteren.

De waarheid is, dit is jouw jaar… als je het wilt laten zijn. En als je dat verlangen strategisch aanpakt. Het is een eenvoudig, logisch concept: verander je gewoonten om te evolueren wie je bent als persoon. Maar de slechte gewoonten kunnen hardnekkig en plakkerig zijn, terwijl de goede vaak wispelturig en vluchtig zijn. Met zoveel andere dingen die je aandacht opeisen, kost het bewust moeite om nieuwe gewoonten aan te nemen of oude achter te laten.

We hebben een paar van de beste mentale tools en tactieken verzameld van professionele levensstijloptimalisatoren die hele boeken schrijven over hoe je de persoon kunt worden die je wilt zijn. Die beste versie van jezelf staat te popelen om tevoorschijn te komen uit de diepgewortelde kennis dat je het kunt laten gebeuren. Lees dit en handel ernaar.

Maak je Nieuwjaarsvoornemen Waar met deze 6 Tips

1. Kies de juiste gewoonte

James Clear, auteur van de bestseller Atomic Habits, zegt iets heel voor de hand liggends maar toch gemakkelijk over het hoofd te zien als je werkt aan het verbeteren van je levensstijl: “De belangrijkste beslissing die je zult nemen, is welke gewoonte je wilt opbouwen. Kies de juiste gewoonte en vooruitgang is gemakkelijk. Kies de verkeerde gewoonte en het leven is een strijd.”

Clear introduceert het idee van identiteitsgerichte gewoonten waarbij je je richt op “wie je wilt worden, niet wat je wilt bereiken.” Natuurlijk wil je afvallen en als een fit persoon worden beschouwd. In plaats van je te richten op het resultaat van fitter zijn, richt je je op het worden van het soort persoon dat fit is.

Wat doet een fit persoon? Ze trainen 5-6 dagen per week. Ze kiezen fruit boven een muffin. Ze krijgen genoeg slaap en eten voldoende eiwitten. Je zult veel sneller vasthouden aan de gewoonten die overeenkomen met de identiteit die je wilt, omdat “verbeteringen slechts tijdelijk zijn totdat ze deel uitmaken van wie je bent.”

2. Richt je op vooruitgang, niet perfectie

Als je je richt op de gewoonte die nodig is om je Nieuwjaarsvoornemen te behalen in plaats van het resultaat, is het gemakkelijker om je te richten op “vooruitgang, niet perfectie.” Probeer niet alles tegelijk aan te pakken – werk beetje bij beetje aan één stukje van de puzzel. Verbeter één gewoonte, zodat je nieuwe identiteit stukje bij beetje werkelijkheid wordt.

Als je 30 pond te zwaar bent en nooit naar de sportschool gaat, is het een onrealistische verwachting om te denken dat je meteen dagelijkse uur lange workouts kunt doen zonder uiteindelijk vast te lopen. Wanneer de keuze om te gaan trainen overweldigend wordt, maak het dan simpel. Ga vijf minuten op je fiets. Na vijf minuten kun je ervoor kiezen om af te stappen. (Maar waarschijnlijk blijf je nog tien minuten.) Vooruitgang.

Zoals Jeff Olson zegt in The Slight Edge: “Elke keer dat je wat lijkt op een doorbraak ziet, is het altijd het eindresultaat van een lange reeks kleine dingen, consequent gedaan in de loop van de tijd.”

3. Registreer je workouts

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is altijd handig als iemand je eraan herinnert: houd je workouts bij! Hoe weet je of je vooruitgang boekt (#2) als je je gewichten niet logt? Hoe kun je de overwinningen vieren (#5) als je geen idee hebt hoe hard je aan het winnen bent?

Ongeacht hoe je traint, je moet metingen zoals gewichten, sets, herhalingen, tijden en RPE (rate of perceived exertion) bijhouden. Oude school samenstelnotitieboeken hadden hun tijd. De nostalgie voor die gescheurde pagina’s is lief, maar we hebben nu slimmere tools – tools die je kunnen vertellen hoeveel gewicht je maanden geleden aan het squatten was zonder dat je door pagina’s hoeft te bladeren.

Luister, we weten dat je weet waar deze aanbeveling naartoe gaat, maar we denken dat het passend en geschikt is gezien onze wens om atleten de beste tools te bieden om hun workouts bij te houden. Krijg de TrainHeroic app en zie meer geweldige data over je fitness dan een notitieboek je ooit zou kunnen geven.

4. Val niet meer dan twee keer terug

Het belangrijkste om te onthouden bij dit punt: als je van het juiste pad afwijkt, verlies dan niet alle hoop! Je geest laten overweldigen door het idee van falen leidt tot stress, oordeel en schuldgevoel. Voor je het weet, wordt één misstap er meerdere op rij.

Dat soort overgave aan onvermijdelijk falen is hoe mensen opgeven. Verwijs terug naar #2 voor vooruitgang, niet perfectie. Stap de volgende dag weer op de fiets. Als je de dagen laat opstapelen waarin je workouts overslaat en excuses maakt, versterk je alleen maar je oude identiteit, degene die je niet meer wilt zijn.

Hoewel iedereen af en toe te maken krijgt met omstandigheden buiten hun controle, zoals ziekte of blessures, overweeg wat de persoon die je wilt zijn zou doen. Welke keuzes zou die persoon maken om ervoor te zorgen dat hun fitheid een betrouwbare constante blijft?

5. Vier kleine overwinningen

Zodra je grip begint te krijgen op een nieuwe gewoonte, is het gemakkelijk om je honger naar succes de overhand te laten krijgen op de winsten die je onderweg boekt. Voor velen van ons die gedreven en doelgericht zijn, kan doorgaan naar het volgende zonder te stoppen om de figuurlijke bloemen te ruiken je tevredenheid echt dwarsbomen.

Die kleine overwinningen lijken misschien niet veel op het moment zelf, maar onthoud dat het het cumulatieve effect is van je dagelijkse inspanningen dat je naar je doel brengt – 30 pond verloren of gewonnen, een nieuw persoonlijk record op je deadlift, of betere gezondheidsindicatoren van je arts vereisten allemaal kleine, incrementele overwinningen om uiteindelijk te gebeuren.

Het nalaten om kleine overwinningen te vieren kan het gevoel geven dat je stilstaat. Begin de week door 3-5 winsten op te schrijven die je de afgelopen week hebt behaald. Zet fysiek een vinkje naast de dingen die je hebt voltooid en reflecteer op hoe het voelt om actie te ondernemen. Na verloop van tijd zul je met diepe waardering kunnen terugkijken op je lijsten en beseffen wat er nodig was om je doel te bereiken.

6. Vind een trainingsmaatje

Mensen zijn gemaakt voor verbinding. Studies tonen aan dat gewoonteveranderingen het meest effectief zijn wanneer je ze deelt met gelijkgestemde mensen met vergelijkbare doelen in gedachten. Je kunt je worstelingen delen, de overwinningen vieren en elkaar aanmoedigen om vol te houden.

Probeer een vriend of twee te maken in de sportschool – iemand die je elke keer ziet als je er bent en bij wie je je op je gemak voelt om hallo te zeggen. Maak verbinding met je gemeenschap van mede-athleten en vind iemand die op jouw niveau zit of misschien zelfs iets sterker is. Je omringen met mensen die al hebben wat jij wilt, brengt je in de juiste mindset om daar te komen.

Aan jou eenzame wolven en solokrijgers, wees niet bang voor de fitnessgemeenschap! Het hebben van een andere persoon betrokken (zelfs virtueel) kan het verschil maken in je reis om de fitste versie van jezelf te worden.

Onthoud

Grote gezondheids- en levensstijlveranderingen gebeuren niet van de ene op de andere dag, maar als gevolg van herhaalde positieve beslissingen in de juiste richting. Eén keuze per keer. Eén workout per keer. Eén voedzame maaltijd per keer. In The Slight Edge merkt Olson op dat een goede gewoonte zowel “gemakkelijk te doen als gemakkelijk niet te doen” is. Het is gemakkelijk om je sportschoenen aan te trekken en gemakkelijk om dat niet te doen. Het is gemakkelijk om het kip- en groentegerecht in een restaurant te bestellen… en gemakkelijk om dat niet te doen. Hoe dan ook, de keuzes die je consequent maakt, zullen je precies het resultaat opleveren dat ze ondersteunen.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.