Hoe raak ik mijn vet kwijt?

hoe verlies ik mijn vet?Net als veel andere mensen zou jij graag wat vet kwijt willen. Maar ja, hoe krijg je dat voor elkaar? In het volgende stappenplan vertellen wij je precies wat je moet doen!

1. Maak een plan

Schrijf letterlijk op: ‘Ik wil ___ kg kwijtraken per week (niet meer dan twee kilo per week tenzij onder begeleiding van een dokter) en wil uiteindelijk ___ kg wegen.’

2. Kom in beweging

Wandelen is een goed begin, maar joggen of hardlopen is beter. Probeer ook verschillende fitnessoefeningen, zoals crunches. Het is belangrijk om zowel cardio als krachttraining te doen. Pushups bijvoorbeeld kunnen je ook heel goed helpen voor je motivatie, als je merkt dat je na een paar dagen al veel meer herhalingen kunt volhouden. Internet staat vol met oefeningen die je kunt doen zonder apparaten, dus je hoeft niet naar de sportschool, tenzij je te weinig discipline hebt om thuis regelmatig je oefeningen uit te voeren. Als cardio kun je ook dansen op je favoriete muziek.

3. Eet goed

Ga jezelf niet uithongeren om af te vallen. Ten eerste is het slecht voor je gezondheid en ten tweede is het een kwestie van wachten tot je het niet meer volhoudt en dan zijn de verloren kilo’s snel weer terug. Denk wel goed na over wat je eet. Eet geen junk food en kant-en-klaar maaltijden, deze bevatten veel vet en zout. Kook zelf, zodat je precies weet wat je eet. Ruil je snoep in voor gezondere tussendoortjes, zoals fruit en drink veel water. Aangezien het heel belangrijk is dat je je dieet volhoudt, moet je jezelf af en toe belonen, met één bakje chips op zaterdagavond bijvoorbeeld. Dat laatste is overigens ook een tip op zichzelf: eet niet rechtstreeks uit de zak, want dan is het moeilijk om te stoppen en voor je het weet heb je de zak toch weer leeg gegeten.

4. Hou je vorderingen bij

Hou je gewicht bij om te zien hoe goed je vooruit gaat (en je gewicht achteruit). Het is ook heel motiverend om je sportieve vorderingen bij te houden. Bijvoorbeeld hoe lang of hoe ver je kunt hardlopen en hoeveel crunches of pushups je kunt uitvoeren. Als je jezelf steeds beter ziet worden zie je dat het nut heeft en weet je weer waar je het allemaal voor doet.

Nog een paar tips:

Begin niet te enthousiast. Als je te fanatiek begint is de kans groot dat je afhaakt omdat je je helemaal niet lekker voelt en misschien ‘overal pijn hebt’ van het sporten. Begin dus rustig en bouw het op. Je moet het afvallen niet zien als een fase waar je even doorheen moet, je moet het zien als het begin van een nieuwe levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *