Iedereen heeft wel eens het goede voornemen om te gaan sporten. Helaas worden die voornemens vaak maar een aantal weken volgehouden. Wij hebben een paar tips voor je verzameld die je kunnen helpen om gemotiveerd te blijven. Lees daarom snel verder:

1. Maak van sporten een deel van je leven

Sporten is niet alleen voor tussendoor als je een keertje tijd hebt. Sporten is werken aan je, gezondheid, aan je uiterlijk en aan je zelfvertrouwen. Maak daarom tijd vrij om te sporten. Plan om te beginnen één of liever twee vaste momenten per week in om te sporten.

2. Stel jezelf persoonlijke doelen

Sport hoeft geen competitie te zijn. Denk na over wat je zelf wilt bereiken. Bijvoorbeeld een betere conditie, zodat je naar je werk kunt fietsen zonder doodmoe te arriveren. Of jezelf een paar keer op kunnen trekken. Stel dat je op wat voor manier dan ook aan een rots boven een ravijn komt te hangen, dan is het wel fijn als je jezelf op kunt hijsen. Probeer jezelf op deze manier te motiveren om bepaalde doelen te bereiken.

3. Zoek een sportmaatje

Er zijn meerdere redenen om te sporten met een vriend. Ten eerste voor de gezelligheid. Sporten is veel leuker als je tussendoor een beetje kunt kletsen. Ten tweede werkt een vriend als stok achter de deur. Je kunt niet meer zo makkelijk een keer sporten overslaan als je even geen zin hebt. Dit is vooral belangrijk als je zelf de discipline niet hebt om je aan je programma te houden.

4. Begin niet te fanatiek

Een veelgemaakte fout is overenthousiast beginnen. Je kunt van je lichaam niet verwachten dat het in staat is om meteen volle bak te presteren. Je zult de zwaarte van je oefeningen, het aantal herhalingen en het aantal sportmomenten in de week langzaam op moeten bouwen. Denk in de fitnesszaal ook vooral niet aan wat anderen van je denken. Ten eerste ben jij daar om jouw programma te volgen en daar heeft niemand iets mee te maken. Ten tweede, ze zijn allemaal een keer begonnen en weten dus hoe het werkt. En ten slotte let er helemaal niemand op wat jij doet, omdat ze allemaal met hun eigen programma bezig zijn. Het enige wat ze (zouden moeten) denken is ‘wat goed dat hij/zij aan zijn/haar gezondheid werkt’.

Tot slot: Kijk regelmatig terug op je vorderingen en herinner jezelf aan waar je het allemaal voor doet, namelijk voor je gezondheid, je uiterlijk en je zelfvertrouwen.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.