Als je denkt dat het combineren van hard werken om voor geld om brood op de plank te krijgen en het boeken van een vooruitgang in de sportschool niets met elkaar gemeen hebben, dan ken je de Amerikaanse Steve Weatherford nog niet. Deze NFL dierenarts houdt zich altijd, dag in dag uit, aan dezelfde hoge standaard. Het gaat over het hebben van de juiste mentaliteit en het opvolgen van een aantal cruciale regels over je carrière.

Wees egoïstisch

Egoïstisch zijn betekent dat je je gedachtegang achterlaat die je weerhoudt om te fitnessen. Zo heeft de één een stemmetje dat tegen je zegt: “Fitness is pure ijdelheid, want je brengt minder tijd door met je familie” en de andere heeft een stemmetje dat zegt: “Fitness is zonde van je tijd, je moet geld verdienen.”

Als je de beste ouder, partner, en fitness freak wilt zijn, wordt het tijd om eens tijd, moeite en middelen aan jezelf te besteden.

Denk er eens over na: Wie is waardevoller voor jouw werkgever, jouw vrienden en je familie? Iemand die gehard, gezond, sterk, vol van energie en vertrouwen is? Of niet?

Investeer je leven, verspil je leven niet

Dit is allemaal een kwestie van mentaliteit. Je kan je tijd verspillen of je kan in je tijd investeren en profiteren van wat je daarvoor terugkrijgt.

Wanneer je traint, gezond eet en fitness-bewuste keuzes maakt, dan ben jij je tijd aan het investeren. Dat brengt je één, twee, drie stappen dichter bij je doel en de visie die je hebt voor je leven. De kleine investeringen die jij maakt, groeien exponentieel in de loop van de tijd.

Zorg voor diversiteit in je leven

Als je ooit een financieel adviseur hebt gesproken, heb je vast wel eens gehoord over variatie aanbrengen in je portefeuille. Het idee is ook van toepassing in fitness: Hoe meer jij je focust op één ding, hoe meer andere dingen in vergetelheid raken. Dat brengt risico’s voor je ontwikkeling mee, maar ook voor je omgeving.

Leg niet al je eieren in één mand. Doe niet alleen aan gewichtheffen of alleen aan yoga. Doe iets waar je gepassioneerd over bent, maar besteedt ook tijd aan andere soorten oefeningen voor het algehele welzijn. Streef ernaar om niet alleen sterk te zijn, maar ook flexibel, gezond en energiek. Echte diversificatie is een investering en het elimineert jouw zwakke punten.

Analyseer de kosten

Het is zondagavond. Wat ga jij dan doen? Ga je alvast eten maken voor de komende vijf dagen? Of ga je jouw laatste vrije uren doorbrengen achter de televisie. Als ze beide dezelfde hoeveelheid tijd in beslag nemen. Wat zou jij dan kiezen?

Een lastige gewetensvraag. Maar denk vooruit. Dat uurtje in de keuken win je gedurende de week terug. Dus is het de moeite waard om niet achter een beeldscherm te kruipen? Ja, het is de moeite waard.

Maar het is ook hard werken; het vraagt discipline. Als je de mentaliteit hebt dat niemand harder kan werken dan jij, dan is succes gegarandeerd.

Haal alles uit je opbrengst

Wat is de opbrengst? Het is rendement. Dus wat zijn de opbrengsten van deze levensstijl? Meer vertrouwen. Meer eigenwaarde. Meer energie. Meer focus. Meer succes. Meer geluk.

Dat zijn allemaal dingen die we zoeken, maar geen van deze zijn gratis. Je moet jezelf afvragen aan het eind van de dag, “Heb ik geïnvesteerd in mijn leven vandaag de dag? Je hebt maar 24 uur per dag. Hoe ga je dit gebruiken?

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.