De vakantieperiode is weer aangebroken. De fitness apparaten worden ingewisseld voor lekkere cocktails. De fitness hal maakt plaats voor het strand en de zee. De sportactiviteiten komen op de achtergrond en het relaxen en het ontspannen komt op de voorgrond. Gezond en fit blijven tijdens de vakantie is zo gemakkelijk nog niet.

Gelukkig hebben we nog de fitness trainer Amanda Kloots. Zij vertelt ons manieren hoe je het beste fit blijft in de zomer en tijdens de vakantie. Manieren die toegankelijk zijn, makkelijk op te volgen en je vakantie nog steeds een ‘vakantie’ laten zijn.

Geen fitness apparaten nodig, maar alleen een springtouw

Wanneer Amanda Kloots haar koffers inpakt voor de vakantie is er één ding dat ze nooit vergeet mee te nemen; haar springtouw. Maf zou je denken, maar Amanda Kloots geeft goede argumenten om dit mee te nemen op vakantie.

Met springtouwen verbrandt iemand veel meer calorieën dan met bijvoorbeeld rennen of zwemmen. Met tien minuten springen heb je een fantastische work-out. Het klinkt misschien wat summier in je oren, maar probeer jij maar eens tien minuten intensief te springen – zonder pauze -. Succes! Je benen zullen branden.

Het makkelijke aan een springtouw is dat je het overal naartoe kunt nemen en het ook bijna overal kan. Dus wat voor moeite is het? Neem dat ding mee en zorg voor killer work-outs op je gezonde vakantie.

Gebruik het strand als cardioplek

Het strand is een geliefde plek op vakantie. Alleen sporten zit daar vaak niet bij in. Je pakt je handdoekje en gaat languit zonnen. Toch kan je ook het strand in jouw voordeel gebruiken.

We weten allemaal dat zand het zwaar maakt om er doorheen te lopen. Het is uitdagend en een mini work-out op het strand is daarmee niet zo moeilijk. Zeker niet met dat koele water in de buurt. Word het je even te warm? Dan kan je binnen enkele seconden afkoelen in het water.

Ga sprinten met intervallen het strand. Aldus de fitness trainster. Zorg ervoor dat je een mooi stukje strand kiest met veel afwisseling. Kloots raadt het aan om te joggen, te sprinten, dan te lopen en dit zo vaak mogelijk te herhalen. Je kan zelfs planking oefeningen er tussen door doen. Wees er maar zeker van dat je die siësta wilt als je klaar bent.

Kies andere soorten alcohol

Kloots weet je er wel mee te confronteren. Sommige strand cocktails kan je beter laten staan. Die calorieën tikken bij sommige alcoholistische drankjes aan. Probeer aan de bar meer gezonde keuzes te maken. Kloots stelt dat redelijk heldere alcohol vaak goed is. Denk aan wodka of tequila. Vermijd ook drinken met veel suikers.

Let op je tussendoortjes

Vakantie is de tijd van relaxen… en eten. Op vakantie ben je snel geneigd om je gezonde principes los te laten. Maar Kloots weet hier een remedie voor. Kies snacks die gezond zijn. Denk aan groentes met hummus of gezonde kippen vleugeltjes. Vermijd suikers en kies eerder voor voedzaam eten. Een gezonde vakantie is zo moeilijk nog niet!

Ga op fitness vakantie

Een fitness vakantie. Het klinkt je vast vreemd in de oren. Toch raadt de fitness trainer Kloots het aan. Ga op vakantie en stel je in om er fitness hallen bij te pakken. Zo kan je de ochtend beginnen met work-outs en vervolgens de luxe en ontspanning buiten opzoeken. Ga jij de gezonde uitdaging aan?

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.