Als je je toewijdt aan krachttraining, wil je waarschijnlijk een verbetering van je lichaamsbouw zien. Je weet dat consistentie cruciaal is voor het opbouwen van spieren en het vergroten van kracht, maar hoe kun je het gemakkelijker maken om op koers te blijven? Het antwoord: gewoonten. Kleine veranderingen in je levensstijl kunnen je helpen sneller resultaten te zien en gemotiveerd te blijven. Ons team heeft enkele toegankelijke praktijken die je in je dag kunt opnemen om de gewenste resultaten te behalen.

1. Zorg voor voldoende slaap.

Je weet hoe je je voelt wanneer je op tijd naar bed gaat in vergelijking met wanneer je veel te laat opblijft. Zelfs de meest strikte training kan slaapgebrek niet compenseren. Tijdens de slaap vindt eiwitsynthese plaats en worden groeihormonen afgegeven, essentieel voor het opbouwen en behouden van magere spiermassa.

2. Drink voldoende water.

Het is cruciaal om gehydrateerd te blijven terwijl je traint en gedurende de rest van je dag. Zelfs milde uitdroging beïnvloedt je concentratievermogen en vermogen om je te focussen, wat invloed heeft op je energieniveau. Wanneer je voldoende gehydrateerd bent, kan je lichaam vet efficiënter metaboliseren voor energie en de nodige voedingsstoffen in en uit je cellen transporteren voor prestaties.

3. Plan je maaltijden.

Je hebt geen zin om te koken wanneer je na een lange trainingssessie uitgehongerd bent. En de direct beschikbare opties, waaronder fastfood en bewerkt voedsel, zijn nutritioneel tekortschietend. Maaltijdplanning zorgt ervoor dat je op schema blijft met je calorieën en macronutriënten en is goedkoper dan constant uit eten gaan. Je hebt ook volledige controle over het voedsel, zodat je ervoor kunt zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eiwit is essentieel voor het opbouwen en behouden van spieren, en de inname ervan activeert spiereiwitsynthese, dus dit voedingsstof is cruciaal voor je fysieke succes.

4. Plan je workouts en neem krachttraining op.

Neem elke week een paar minuten de tijd om je fitnessdoelen en de activiteiten die je zult doen om ze te bereiken op te schrijven. Je verbrandt ook meer calorieën in rust met hogere hoeveelheden magere spieren. Gewichtheffen is de meest voor de hand liggende manier om krachttraining te doen, en het uitvoeren van samengestelde bewegingen, zoals squats of deadlifts, helpt om meer spiervezels te activeren.

5. Zorg ervoor dat je de hele dag door beweegt.

We zeggen niet dat je niet moet zitten om te eten of je voeten omhoog moet doen na een lange dag op het werk, maar hoe actiever je kunt zijn, hoe beter voor je. Tienduizend stappen per dag is een veelvoorkomend doel dat veel mensen stellen om hun fitheid te verbeteren, en dit is een geweldige toevoeging. Als 10.000 stappen te veel lijken, houd dan bij hoeveel stappen je normaal gesproken dagelijks zet en verhoog dat met duizend of zo. Je kunt je stappen volgen met je horloge, telefoon, FitBit of een ouderwetse stappenteller.

Je weet al dat er geen snelle oplossing is voor “snel gespierd worden”. Het vergt toewijding en consistentie; het toevoegen van deze gewoonten zal je helpen beide te handhaven. Overweldig jezelf niet door tegelijkertijd één patroon toe te voegen en voeg er pas een ander aan toe wanneer je je comfortabel voelt.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.