Je gripkracht is van groot belang. Je gripkracht is een belangrijke tool in je lifters arsenaal. Je borstspieren en armspieren trainen is niet voldoende. Je kan niet goed gewicht heffen als jij je greepkracht niet goed blijft ontwikkelen en aanscherpen. In dit artikel volgen verschillende methodes om je gripkracht te vergroten.

1. Gebruik geen riemen

De grootste fout die gemaakt wordt met riemen, is dat sporters en krachttrainers er afhankelijk van worden. Je moet zonder riemen goede stabiliteit hebben en een sterke grip. Zonder riemen leer je jouw handen al het werk te doen. Hierdoor verbetert je gripkracht. Natuurlijk zal je veel moeite hebben in het begin, maar wanneer je voldoende traint, zie je vanzelf verbetering.

2. Knijp in zware platen

Om een krachtige greep te ontwikkelen, is knijpen in zware platen een goede manier. Pak twee brede platen en zorg dat de gladde kanten naar buiten wijzen. Houd de platen tussen vingers en duimen vast en knijp zo hard als je kunt.

3. Farmer walk

De farmer walk klinkt je misschien wat onbekend in de oren, maar het principe is vrij eenvoudig. De farmer walk is een geschikte training om je grip kracht te versterken. Je moet werken met speciale handles en aan de slag met zware halters en platen. Plaats een stuk gewicht in één hand en probeer er zo ver mogelijk mee te lopen. Rust 1 tot 2 minuten uit en loop er weer mee terug.

4. Dead hang

Misschien dat je het nog van vroeger herkent: hangen aan de rekken. Juist deze oefeningen zijn goed om een krachtige greep bij fitness te ontwikkelen. Ga aan een optrek stang hangen met uitgestrekte armen. Hou dit zo lang mogelijk vol. Herhaal het aantal keren. Deze oefening kan je natuurlijk ook aan een touw uitvoeren. Daag jezelf uit, en gebruik maar één hand.

5. Touw klimmen

Niets is zo goed om je grip kracht te ontwikkelen, als aan je handen omhoog klimmen aan een touw. Je moet volledig vertrouwen op je handen, want die doen al het werk.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.