Veel mensen trainen alleen, en voor velen is dit ook een bewuste keuze, maar er zijn ook mensen die beter niet alleen kunnen trainen. Zeker als je nog beginnende bent in de sport kan het heel goed voor je zijn om een workout partner te hebben, maar om meerdere redenen is een workout partner gewoon altijd een goed idee. Wij hebben 6 redenen voor je verzameld om een goede workout partner te kiezen.

1. De motivatie is sterker

Heb je even geen zin om te gaan trainen en train je alleen? Dan word je heel snel in de verleiding gebracht om inderdaad niet te gaan. Morgen heb je misschien wel weer geen zin, en zo draait het er in de meeste gevallen op uit dat je gewoon helemaal niet meer gaat trainen. De stap om wel weer te gaan wordt namelijk steeds groter. Als er iemand op je wacht in de sportschool, of je spreekt met iemand af om naar de sportschool te gaan, dan zal je dit niet zo snel afzeggen omdat je gewoon geen zin hebt. Je wilt je workout partner niet teleurstellen of laten zitten. Met een trainingspartner wordt de motivatie dus sterker.

2. De trainingen zijn leuker

Trainingen die je helemaal alleen uitvoert worden al snel wat saai en standaard. Hierdoor raak je de motivatie kwijt. Als je een trainingspartner hebt, dan heb je meer mogelijkheden om de trainingen ook leuker te maken. Zo kan je bijvoorbeeld afspreken dat jij de ene dag de trainingen vorm geeft en dat je workout partner dit de volgende keer doet. Of je spreekt af dat je elke training iets nieuws leert van elkaar. Er zijn ook oefeningen die je samen gewoon beter uit kan voeren dan alleen, of die alleen maar met twee personen uit te voeren zijn. Samen trainen zorgt in elk geval voor meer variatie en dus ook meer plezier.

3. Je traint harder als je samen traint

Wie alleen traint raakt snel afgeleid, waardoor de oefeningen langzamer of in mindere mate worden uitgevoerd. Daarnaast is het zo dat je natuurlijk helemaal niets te bewijzen hebt tegenover een ander als je alleen traint. Wanneer je een workout partner hebt, dan hou je elkaar scherp. Zeker als je allebei op ongeveer hetzelfde niveau zit ontstaat er toch een soort van strijdlust. Je wilt net even beter zijn dan je workout partner, en deze partner heeft ditzelfde gevoel. Dit zorgt ervoor dat je harder traint en er dus ook meer uit kan halen.

4. De kosten van een personal trainer delen

Gebruik maken van de kennis van een personal trainer is ideaal als je de beste resultaten wilt bereiken, maar de kosten voor het inhuren van een personal trainer zijn lang niet voor iedereen op te brengen. Als je een workout partner hebt, dan kun je samen één personal trainer inschakelen die jullie samen traint. Hierdoor kan je de kosten delen en is het dus ook sneller te realiseren om een personal trainer in te schakelen.

5. Je hebt altijd iemand die met je meekijkt

Met een trainingspartner heb je altijd een zogenaamde spotter bij je. Je hoeft zelf niet te tellen, want dat kan je workout partner voor je doen. Vervolgens doe jij dit weer voor hem of haar. Zo hoef jij minder aandacht te besteden aan het tellen en diverse andere zaken, zodat je je meer kunt focussen op je training. Hierdoor kan je aanzienlijk meer doen. Als je 10 keer kunt opdrukken als je zelf telt, dan is de kans groot dat je het twaalf of dertien keer kunt als iemand anders voor je telt. Zo zie je dat zelfs het tellen energie kost.

6. Samen afvallen is makkelijker

Veel mensen gaan de sportschool in om af te vallen en meer spieren te kweken. Dit is gewoonweg gemakkelijker als je iemand naast je hebt staan die hetzelfde doel voor ogen heeft. Dit is hetzelfde als bijvoorbeeld met het stoppen met roken. Dit gaat ook net wat makkelijker als je weet dat er iemand met je mee doet en die dus door dezelfde moeilijke periode gaat als jij. Dit betekent dat de kans van slagen groter wordt. Dit geldt ook zo in de sportschool. Het zal je allemaal veel makkelijker af gaan met een workout partner.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.